mynewspapers.net

Verksamhet för barn med hjälp av speglar

Verksamhet för barn med hjälp av speglar


För små barn verkar speglar verkligt magisk. Trots allt, det visar dem vad de har aldrig kunnat se innan – sina egna ansikten. Barn, från spädbarn och uppåt, gillar att spela enkla spel med speglar och använder speglar för att lära sig mer om världen.

Aktiviteter för spädbarn

ett spädbarn är hänförd av speglar. Även om hon inte erkänner som barnet i spegeln är, kommer hon stirrar på barnet och även "prata" till den. Sätta ditt barn framför spegeln för lite speltid. Touch varje del av din bebis kropp och kalla den. Ditt barn kommer att kunna se den kroppsdel du vidrör i spegeln. Även om ditt barn inte kanske förstår dina ord, hon kommer att uppskatta din lätt beröring och börjar att ansluta vad hon känner (du röra vid näsan) med vad hon ser (en hand röra barnets näsa).

Aktiviteter för Preschoolers

Ett förskolebarn älskar att se sig själv i spegeln, och han kan stirra på en spegel medan han rör sig framför den. För att uppmuntra denna nyfikenhet, har ditt barn långsamt gör flera motioner framför spegeln, som lyfta armen, klappade händerna och böjd över. Då har honom upprepa dessa motioner, med ett annat barn eller en vuxen som låtsas vara personen i spegeln. Denna aktivitet kan sluta i fnittrar för alla.

Aktiviteter för äldre barn

Äldre barn har förlorat det intensiva intresset speglar att yngre barn har, men de kan fortfarande njuta av mer åldersanpassad spegel aktiviteter. Placera en spegel vinkelrätt mot en bit papper med en enkel labyrint på det, och utmana ditt barn att framgångsrikt navigera en labyrint utan att titta på papper alls – bara genom att titta i spegeln. Detta är svårare än det ser ut. Du kan också lära symmetri med en spegel. Rita hälften av ett hjärta, och sedan placera en spegel vinkelrätt mot papperet så att se en full hjärta visas. Uppmuntra barnen att göra hälften av andra symmetriska bilder och kontrollera sina konstverk genom att använda spegeln för att se om hela bilden visas.