mynewspapers.net

Vegan smör substitut

Vegan smör substitut


Äta vegan kan kräva några genomtänkta planering och kreativ matlagning, men det betyder inte att du måste offra när det gäller smak. Med lite uppfinningsrikedom njuta den fyndiga vegan smör substitut som är lika bra eller bättre än den äkta varan.

Smör alternativ

Det finns gott om smör alternativ färdiga för veganer. Du kan vanligtvis hitta dessa på en lokal hälsokostaffär. Jorden är en smörig spridning som kommer att tillfredsställa de flesta smaker. Den är tillverkad av naturliga ingredienser såsom palm frukt, raps, solros och olivolja. Soja margarin är också lätt tillgänglig. Vegan sprider är vanligtvis icke-hydrerade och ett friskt smör alternativ.

Baka utan smör

Förkortning är en av de enklaste ersättare för smör i bakning recept, men det är definitivt inte det mest hälsosamma alternativet. Om du undviker transfetter, kan du använda vegetabilisk olja istället. Använda 3/4 kopp olja för varje 1 kopp smör som receptet kräver. Badkaret margarin fungerar inte bra för bakning eftersom det innehåller för mycket vatten och salt. För söta bakverk, kan du ersätta äppelmos med goda resultat. I allmänhet Använd samma belopp som smör i receptet. Muffins är ett undantag: använda tre fjärdedelar äppelmos och en fjärdedel vegan smör för bästa smak och konsistens.

Pålägg

Linfröolja fungerar som en läcker toppning för ris, potatis och andra grönsaksrätter. Filmkväll? Inte äta din kärnor slätten! Du kan ringla Lin olja över din nästa omgång popcorn. Många veganer använder linfröolja för dess tillfredsställande, lite smörig smak. Leta efter den i den kylda delen av din hälsokostaffär.

Vara kreativ

Om du är trött på att äta ditt bröd utan smör, kan en mängd nötter smör passa räkningen. Nut butters är lätt tillgängliga på livsmedelsbutiker. Inte begränsa dig till jordnötssmör; mandel smör, cashewnötter smör och solrosfrön smör är också gott. En annan kul alternativ är avokado. Rik, krämig smak av en avokado kan göra läckra och näringsrika vegan ersättning. Mosa en mogen avokado på en bit rostat bröd som en kreativ alternativ till smör. Avokado ger tjugo essentiella näringsämnen, så du kan vara säker på att det är ett värdefullt komplement till din kost.