mynewspapers.net

Vedeldning kaminer i huset & farliga andningI århundraden har människor golvvärme sina hem med vedeldade spisar. Men medan de kan ge en mysig och avkopplande atmosfär, kan de också bidra till allvarliga andningsproblem bland familjemedlemmar och gäster.

Typer av respiratoriska faror

En braskamin kan vara den enda orsaken till luftvägsbesvär såsom hosta, pipande andning och lunginflammation. Symtom på dessa faror kan vara måttlig till svår och påverka barn oftare eftersom de tillbringar mer tid hemma, och deras airways är smalare än de vuxnas.

Andra faror

Brinnande trä i en felaktigt ventilerade eller icke ventilerade kamin kan bidra till mer allvarliga sjukdomar som pulmonell emfysem, astma och eventuellt även mun cancer.

Specifika orsaker

Några av de specifika orsakerna till de respiratoriska problem inkluderar utsläpp av kolväten och andra ämnen som avges från den brinnande trä samt inandning av den resulterande askan. Eftersom dessa föroreningar bygga upp i hemmet, blir de mer irriterande att åkande luft passager. Väl tillsluten windows hindra spridningen av frisk luft, så att föroreningar att bygga med ingen möjlighet att fly.

Ytterligare faror

Outdoor-behandlade trä och marin plywood bör aldrig användas som ved eftersom de innehåller konserveringsmedel som kan frigöras under bränningen. Dessa konserveringsmedel, som innehålla arsenik, koppar och krom, är farliga för människor.

Rättsmedel

Det finns sätt som du kan skära ner på föroreningarna medan du använder din braskamin. Om du bränna trä snabbt och hett, kan du skära på utsläpp av föroreningar. Med hjälp av katalysatorer, tillräcklig lufttillförsel och interna bafflar hjälper bränna de oanvända bränslen som har förångat.