mynewspapers.net

Växthusgaser jordbruksmetoder

Växthusgaser jordbruksmetoder


Växthus jordbruk kan du utöka växtsäsonger, delvis isolera grödor från smitta eller skadedjur och förse dig med färska råvaror året runt. När växthus erbjuda jordbrukarna ett antal fördelar, är rätt tekniker nödvändiga för att verkligen dra nytta av växthusgaser växer och undviker någon av de typiska fallgropar är förenade med växthuset användningen.

Förbereda för vädret

Om du hanterar ditt växthus året runt, måste förbereda sig för riskerna som varje säsong. På sommaren kräver de flesta växthus någon form av cross-ventilationssystem. Passiv ventilation, kan med avgaser öppningar skär både hög och låg på väggarna, ge tillräcklig luftcirkulation för mycket små växthus. De flesta växthus kräver dock ett system av fläktar för att hålla luften cirkulerar under sommarens höga temperaturer. Vintern blir cirkulationen onödigt på de flesta platser. Men om du bor i en plats som tar emot snöfall, måste du lägga till stark stärkande för ditt växthus att tåla den betydande vikten fallna snö. Enkel 2-gånger-4 brädor, som vertikala hängslen, kan visa sig tillräcklig. Om i tvivel, Välj ett växthus som felar på sidan av försiktighet, med 1 1/2-tum-diameter, eller större, stålbalkar.

Tenderar att din jord

Precis som för utomhus grödor måste du titta efter markens kvalitet i ett växthus. Mellan din primära grödor säsong, växer en kompletterande växt som gör jorden att återuppbygga dess näringsämnen. Konsultera trädgårdsodling riktlinjer för växelbruk eller följeslagare plantering tekniker för dina grödor. Vända din "lågsäsong" grödor tillbaka in i smutsa berikar det med humus, som gör regelmässig tillämpning av kompost och marktäckning. Förutom att öka markens näringsämnen och fertilitet, dessa tekniker måttlig jordtemperatur, bevara sin fukt och främja bra mikrobiella populationer. Om du planterar utomhus under sommarmånaderna, lämnar den växthusgaser träda kan "bränna bort" patogener i jorden och döda insekter. Om du kan avvara på bekostnad av den extra vattning, kommer plantera en fjädrande gröda som cowpeas under de torra sommarmånaderna, och vända den upp i slutet av säsongen, också berika jorden.

Röka i höst

Innan plantering i höst, kan du ge ditt växthus en helt naturlig "gasning" att rensa ut alla skadedjur före tid. Blend torkad och pulveriserad cayennepeppar, vitlök skinn och ko eller häst dynga. Placera blandningen i en tung kastrull på en bärbar spis, eller ligger det i en eldgrop, nära och täta växthuset och låt blandningen bränna ner. En fjärdedel pund av blandning helt kommer att röka en liten, 12-av-16-fots växthus struktur och kommer att brinna i en till två timmar. För grundlig gasning, lät röken kvar i flera timmar längre. Behandling kommer att röka ut bladlöss, vita flugor och andra vanliga skadedjur. Denna metod bör aldrig användas i alla växthusgaser kopplad till ett hem.