mynewspapers.net

Växthus trädgårdsarbete idéerMånga trädgårdsmästare använda växthus för att maximera sin förmåga att odla växter och grönsaker. Växthus kan förlänga växtsäsongen och skydda växter, att säkerställa en mer riklig skörd.

Små och lågteknologiska

Växthus håller i värme. Stora, industriella växthus ofta har automatiserat fans och bevattningssystem, men hobby trädgårdsmästare har sällan en sådan dyra och komplicerade set-up. Minst sagt, besöka ditt växthus varje morgon och varje kväll. Kontrollera att växterna har allt vatten de behöver och att det finns tillräcklig ventilation. Lämna Fönstren öppna i varmt väder och lämna dörren öppen om du inte är orolig för fyrbenta "inkräktare." En bevattna väggen är ett gammalt sätt att styra temperaturen i ett växthus. Ta tomma plast karaffer eller flaskor, Fyll dem med vatten och ersätta den gemensamma jordbrukspolitiken. Antingen färgton vattnet en mörk färg eller måla kannor svart. Linje botten av ditt växthus med de mörka behållarna med vatten. Under dagen tar vattnet i några av värme som hjälper till att förhindra att växthuset blir för varmt. När natten faller, släpper vattnet värme som håller inre av växthuset varm en svala natten. Hålla en termometer inne i växthuset att övervaka temperaturen. Vi rekommenderar att temperaturen i växthuset är cirka 26,7 grader C.

Interiör

Får de flesta användningen av det utrymme du har i ett växthus. Några växthus har krokar i taket som växter kan hängas. Lämna dig själv en smal gångväg ner centrum av växthuset, och linje sidorna och tillbaka med hyllor. En plan yta i växthuset måste kunna rinna, eller du kommer att sluta med pölar av vatten som kommer att växa mögel (och myggor häckar i stillastående vatten.) Har hyllorna i olika höjder; några hyllor kommer att ha mindre höjd mellan dem för stapling plantor, andra behöver mer utrymme för odling av växter. Se till att golvet i växthuset avlopp; ärtan stenar på ogräs-block gör en effektiv växthusgaser våning.

Växtsäsongen

Ett välskött växthus förlänger växtsäsongen. Så fröer i lägenheter så tidigt som mars och stapla dem i växthuset. Du kan välja att antingen hålla växter i växthuset eller transplantera dem till marken när jorden är varm (minst 18.3 grader C.) Vissa trädgårdsmästare väljer att Fröplantorna i större krukor och njuta av en vegetabiliska skörd rätt inne i växthuset. Om ditt växthus är liten, överväga att göra några av båda. Vissa grödor, såsom sallad och örter, kan planteras i växthuset tre gånger per år: februari/mars, mitten av juli och slutet av oktober för våren skörd. Med ett växthus, kan du hålla en leverans av hemodlade sallat å hela året.