mynewspapers.net

Växterna att växa mellan Stepping Stones

Växterna att växa mellan Stepping Stones


Lågväxande marktäckande växter är perfekta blad att växa mellan språngbrädor. Välj typerna av perenna marktäckande växter som fungerar bäst i ditt härdighet zon. Ta del av tillgänglig solljus och jordmån, samt egenskaperna hos de växter du funderar. Några lågväxande växter betraktas invasiva och kommer att spridas till närliggande trädgårdar.

Krypande timjan

Krypande timjan är en lågväxande marktäckande växt som tål gångtrafik, vilket gör det till en bra kandidat för plantering mellan språngbrädor. Växterna kommer att öka till mellan 2 och 4 inches tall och kan frodas i full sol, halvskugga och full skugga. Bladen är vintergröna och varierar i färg från ljust till mörkt grönt. Liten vit, lavendel, ros eller röda blommorna kommer under slutet av våren till mitten av sommaren. Hardy i USDA Plant härdighet zoner 5a till 8b, krypande timjan också är aromatiska och lockar bin och fjärilar.

Korsikansk mynta

Korsikansk mynta är en snabbt växande, invasiva växt, men det är också aromatiska och vintergröna. Andra mint sorter, som peppermint och spearmint, kan växa upp till 3 fot lång, men korsikansk mynta bara växer till mellan 1 och 2 inches tall. Hardy i zoner 7 till 9, korsikansk mynta föredrar lätt skugga. Rosa, lila eller vita Blom visas under midsommar. Hålla korsikansk mynta fuktig under vegetationsperioden.

Irländsk och skotsk Moss

Både Irish moss och Scotch moss är perenn marken täcker som kan växa vackert mellan språngbrädor i varma klimat. Båda typerna av mossa är vintergröna växter med blad som bildar en marknära matta och vita, stjärnformade blommor på våren. Hardy i zoner 4 till 9, båda typerna av moss tolerera gångtrafik och föredrar full till halvskugga. Irländsk och skotsk moss är rådjur resistent, icke-aromatiska och torka intoleranta.

Sedum

Gyllene fetknopp och vit fetknopp sedum växa in i mattor som liknar mossa. Dessa lågväxande marken täcker föredrar soliga platser med bra dränering, men kan också utvecklas i områden med ljus till halvskugga. Hardy i zoner 4a-9b, gyllene fetknopp producerar gula blommor och vit fetknopp producerar vita blommor mitt i sommaren. Sedum är ett saftigt och kommer att locka fåglar, bin och fjärilar.