mynewspapers.net

Växter växer bättre i saltvatten socker vatten eller kranvatten?

Växter växer bättre i saltvatten socker vatten eller kranvatten?


Vatten är en av de tre viktiga komponenter någon plantera behov att överleva. När blandande tillsatser som salt eller socker i vattnet kan det förändra växtens förmåga att växa.

Saltvatten

Saltvatten är extremt skadliga för de flesta växter och kan allvarligt hämma tillväxten. Saltvatten innehåller höga halter av natrium som skapar en giftig miljö för växt-system. Salt kan också absorbera vatten från växternas rötter orsakar anläggningen att vissna och dö. Höga koncentrationer av salt i jorden kommer att hindra växten från att få tillgång till vätskebalans, en nödvändighet för att överleva och växa. Salt kan även dröja kvar i marken, så att nya växter från att växa.

Socker vatten

Socker, som salt, kan dra bort fukt från växternas rötter, i huvudsak kvävning växter till döden. Medan du kanske märker jorden runt växternas rötter stannar våt på grund av socker vatten, blockeras förmågan att absorbera den fukten.

Kranvatten

Kranvatten är en av de bästa alternativen när vattna dina växter. Det är relativt fria från skadliga kemikalier och tillsatser. Detta gör att vattnet att flöda fritt till rötterna av anläggningen för absorption, säkerställa sund tillväxt.