mynewspapers.net

Växter som växer i skuggiga områdenOm du bor i ett område med ett överflöd av stora träd eller skuggade områden, kan odling av växter vara svårt. Att välja rätt växter för din trädgård gör processen enklare. Det finns ett antal växter som tål skuggade områden, arter av växter trivs i skugga.

Impatiens

Impatiens (Impatiens wallerana) är årliga blommande växter. På förfallodagen når det 8 inches till 2 fot i höjd. Impatiens blommar normalt slutet av våren till hösten. Impatiens kommer i en mängd olika färger såsom orange, rosa, lila, röda eller vita, enligt webbplatsen North Carolina State University. De har en låg-torka tolerans, men kan växa i delvis skuggad till fullo skuggade områden.

Japanska Spurge

Den japanska spurge (Pachysandra terminalis) är en evergreen används ofta för groundcover. Växten karakteriseras av dess blanka, gröna blad och doftande, vita blommor att blomma på våren, enligt webbplatsen North Carolina State University. På förfallodagen når det 6 till 12 inches i höjd. Den japanska spurge föredrar fuktig, väldränerad jord och växer bra i tunga skuggade områden.

Virginia blåklockor

Virginia bluebells (Mertensia virginica) växer bra i delvis skuggad till fullo skuggade områden. Den perenna växten har grågröna blad och producerar ljusblå trumpet formade blommor på våren, enligt webbplatsen Lady Bird Johnson Wildflower centrum. På förfallodagen når anläggningen ca 1 till 3 fot i höjd. Virginia bluebells föredrar rik, fuktiga jordar.

Ormbunkar

Ormbunkar är en av de äldsta levande sakerna i världen idag. Det finns mer än 10 000 arter av ormbunkar. Ormbunkar är kända för att föredra helt skuggade villkor eller filtreras sol, enligt den Smithsonian Gardens hemsida. De producerar yvig gröna blad. Ormbunkar kan variera i olika storlekar, från 3 inches till 30 fot i höjd. Ormbunkar växer bäst i fuktig skogsmark livsmiljöer och lite sura jordar.

Stor snäcka

Den stora snäcka (Vinca stora) är en perenn groundcover växt hemma i Europa. Anläggningen producerar under våren sommaren, blå-violett färgade blommor. Den stora periwinkle når som mest ca 12 tum i höjd, enligt webbplatsen Floridata.com. Växten växer i delvis skuggade områden och trivs i rika, fuktiga jordar.