mynewspapers.net

Växter som ser ut som Cattails

Växter som ser ut som Cattails


Sanna cattails tillhör släktet Typha. De växer i akvatiska miljöer, särskilt i kanterna av sjöar och floder och våtmarker. Blomspetsarna har två olika utseenden. Först liknar de tan, sammetslen varmkorv bullar växer runt växtens reedy stjälkar. I ett senare skede tar de på en bomull utseende som mogna frön loss och börjar att flyta bort. Ett antal anläggningar har blommor som liknar den sammetslena eller bomull stadier av kaveldun.

Pampas gräs

Vissa typer av prydnads gräs bära blomma spikar som liknar bomull scenen av cattails. En sådan anläggning är pampas gräs (släktet Cortadera). Native till Sydamerika och Nya Zeeland, denna grupp av växter växer i gräsbevuxen klumpar. Vita, fjäderlätt blommor utvecklas på stjälkar som står hög ovanför den huvudsakliga gräsbevuxen tussock. I USA blir pampas gräs lätt invasiv, kantning ut inhemska växter och omvandla naturområden i gräsmarker.

Sweet flagga

Sweet flag (släktet Acorus) liknar cattails på två sätt. Både växter växer i akvatiska förhållanden, och de båda bära tan, rod-formad blomma spikar på ändarna på långa stjälkar. Med söt flagga är dock Blomspetsarna fjällande snarare än sammetslen, med en kon-liknande karaktär. De vanligaste arterna av sweet flaggan är Acorus calamus. Japanska sweet flaggan (Acorus gramineus) är något mindre och finns i flera sorter och färger.

Prince's Feather

Ingen riskerar att förväxla prince's feather (Amaranthus hypochondriacus) med en kaveldun växt. För en sak, blommar prince's feather i klarrött. Dessutom, växer denna anläggning, en typ av amaranth, som en buske med icke-grasslike blad. Blomma kluster av prince's fjäder, men har flera egenskaper gemensamt med cattails. De har en lång, tubelike form och växa väders i slutet av långa stjälkar. Liksom cattails är de också mjukt och lurviga. En något mindre mängd, känd som pygmé fackla, blommar i lila.

Chenille växt

Chenille växt (Växtstubbar hispida) är som kaveldun med en fuzzy flower spike som liknar en djurets svans. Faktiskt, är chenille anläggningen känd i vissa områden som "glödhet kattens svans." Denna gemensamma namnet hänvisar till den blomma ljusa färgning, som varierar från ljust röd till djupt rödbrun även om vissa sorter har vita blommor. Chenille anläggningen växer infödda i tropiska områden, inklusive Melanesien och Malaysia. Till skillnad från kaveldun, Blomspetsarna av chenille växt hänga i stället stå upprätt, och anläggningen själv är yvig.