mynewspapers.net

Växter som ser ut exakt som engelsk lavendel

Växter som ser ut exakt som engelsk lavendel


Engelsk lavendel björnar lavendel-blå till mörkt lila blommor och aromatiska, grå-till-silver lövverk. Växter som liknar engelska lavendel äger några eller alla av dessa egenskaper. Även om engelska lavendel trivs i måttligt bördig jord, gör det inte bra i extremt kallt klimat eller fuktiga förhållanden. Tåligare växter som liknar engelska lavendel men dessa förhållanden är perfekt alternativ till växa i trädgården för att framkalla den engelska lavendel känslan och skapa en prålig visning.

Rysk salvia

Rysk salvia (Perovskia atriplicifolia) är en woody perenn blomma som har aromatiska till grågröna blad, liknande engelsk lavendel. Fint dissected till grågröna bladen växer längs styv, upprätt fyrkantiga stjälkar. Rysk salvia bär två-lipped, blå blommor som tubulär och presentera sig längs Grenade, terminal, 30 till 37,5 cm (12 till 15 tum) långa vippor. Långvarig rysk salvia blommar från juli till oktober och är bättre på att överleva svalare temperaturer än engelsk lavendel. Rysk salvia växer bäst i full sol och väldränerad jord.

Lila jätte isop

Lila jätte isop (Agastache rugosa) bär korta spikar av lavendel-blå blommor som liknar de engelsk lavendel. De har också doftande bladverk, avger en doft av mint och lakrits. Lila jätte isop har förmågan att tolerera mer fukt och fukt än engelska lavendel, vilket gör det en härdig alternativ. Det växer 1,2 m (4 fot) lång och 45 cm (18 tum) breda, och har en måttlig tillväxt. Det växer bäst i full sol och väldränerad, fuktig jord.

Ängen salvia

Ängen salvia (Salvia nemorosa Ostfriesland, eller "östra Friesland") härmar djupt lila nyanser av engelsk lavendel. Den växer i en grupp form och är känd för sin lila stjälkar och violett-lila blommor. Ängen salvia växer upp till 45 cm (1 1/2 fot) lång och har maximal spridning av 30 cm (1 fot). Aromatisk, lans-formade blad växer upp till 10 cm (4 tum) lång. Som engelsk lavendel, blommorna på ängen sage locka fjärilar till trädgården och visas i juni. Ängen salvia växer bäst i full sol och väldränerad jord som är fuktig. Härdiga äng sage tål torka och föredrar sandig eller grusig mark. Som engelsk lavendel uppskattar äng sage regelbundna deadheading för att främja en fortsatt Blom.