mynewspapers.net

Växter som används för att stöta bort katterÄven om du inte kan träna katter att övervinna instinkten till jaga eller förvandla en lapp i mjuk jord till en skräp låda, kan du använda växter som stöter bort katter att förbättra din trädgård och att hålla dem borta från ställen där de inte är välkommen.

Coleus Canina

Kallas även ärr katt, Coleus canina har en stark doft som stöter bort katter och andra djur. National Gardening Association föreslår att skapa en häck med Coleus canina växter fördelade omkring 3 feet apart runt blomrabatter, sandlådor och andra områden där katter är ovälkomna.

Örter

Bland de örter som stöter bort är katter citronella, lavendel, rosmarin och gräslök. Katter bör hålla sig borta om du plantera dem som en ram runt din blomrabatter eller intersperse dem på andra växter i din trädgård.

Rue

Även om rue stöter bort katter, det är giftigt för människor vid förtäring och kan orsaka hudirritation om beröring, så plantera den med försiktighet.

Taggiga växter

Katter kommer inte gillar gnugga mot taggiga växter, såsom kaktus, om de blandas på andra växter i din trädgård.

En trädgård för katterna

En separat säng kattmynta och kattmynta ger katter ett gott alternativ till din grönsaksland och blomrabatter.

Giftigt för katter

Även om malkulor och mothball flingor används ofta att hålla katter från trädgårdar och foderautomater, de är giftiga och kan förorena marken. Sticka med naturliga avskräckningsmedel.