mynewspapers.net

Växter i regionen öknen

Växter i regionen öknen


Som alla andra regioner består öknen landskap av växter som buskar, träd och kaktusar. Medan du kaktusar en ökenväxt, växa arter av kaktusar i icke-öknen regioner, som regnskogen, på berg, i Alaska och nära Antarktis. Växter som växer i öknen, inklusive kaktusar, tenderar att vara de som vet hur man ska överleva i svår torka och värme.

Kaktusar

Kaktusar har rykte om sig att ha vassa Taggar, detta är inte fallet för alla öken kaktusar. Totempåle (Lophocereus schottii f. monstrosus), född i Baja California, är en kolumn-formade kaktus som växer till vissa 10 fot bred och 10 fot hög på förfallodagen. Totempåle har rosa blommor som blommar på våren, och den har inga törnen eller ryggar. Ändå finns det många taggig öken kaktusar, många med spektakulär blomma blommar. En av de mest majestätiska är den mäktiga saguaro (Carnegiea gigantean), född i Sonoraöknen. Det når höjder 20 fot, och har länge grå ryggar. Imponerande vita blomman av saguaro är Arizona state blomma. Inhemska fåglar njuta av röda frukten av saguaro.

Buske

Många öknen buskar har gjort sig in i hjärtat på landscapers, särskilt de som söker växter som tål torka, kräver minimalt underhåll och skryta med färgglada blommor. Den svarta dalea (Dalea frutescens), en infödd av Chihuahuan öknen, är en populär landskapsarkitektur växt att använda runt en pool. Från höst till tidig vinter har det rosa-lila blomma kluster, som tillhandahåller vinter färg. Den gråtande dalea (Dalea versicolor v. sessilis), född i Sonoraöknen, är också populär för pool landskapsarkitektur webbplats. Sin lila blomma kluster bloom från hösten till våren. Medan brittlebush (Encelia farinose) liknar en tumbleweed under vissa tider på året, från vintern till våren täcker gula daisy-liknande blommor högen-formad buske. Det är en infödd i Mojaveöknen och Sonoraöknen.

Träd

Det är ganska vanligt för öken träd har törnen, även citrusträd. När du väljer en öken träd för din trädgård, leta efter thorn-fria sorter. Vit thorn akacia (Acacia constricta) är född i Chihuahuan öknen och Sonoraöknen. En multi-trunked träd, den växer till ca 10 fot hög på förfallodagen och har medellång törnen. Dess gula röksvamp-liknande blommor blomma från vår till sommar. För en dramatisk display färg, överväga den blå paloverde (Cercidium floridum) som visar en lysande explosion av klargula blommor under våren. Född i Sonoraöknen, den växer till ca 30 fot hög på förfallodagen. Sammet mesquite (Prosopis velutina) har medelstora törnen och växer till ca 25 fot på förfallodagen. Det är en infödd i Chihuahuan öknen och Sonoraöknen.