mynewspapers.net

Växter för en ytlig trädgård säng

Växter för en ytlig trädgård säng


De flesta växter gör bäst om de har utrymme att sprida sina rötter, utöka sin räckvidd för vatten och näringsämnen. Krukor, å andra sidan, begränsa en växtens rötter i ett litet utrymme men kan vara ganska framgångsrik. Tror grunt jord är minst 50 cm (20 tum) djup, som en bred behållare, inte perfekt men inte för mycket av ett problem om du kommer ihåg att ge växterna extra vatten och gödningsmedel.

Örtagården

Rosmarin är en liten, aromatisk buske med en tät rotsystem som gör bra i trånga utrymmen. Det är torka-toleranta, älskar sol och värme och har den bästa smaken när den odlas utan gödselmedel. Kombinera den med andra Medelhavet infödda som timjan, salvia och lavendel. Inte bara ser grå-grön nål-liknande blad bra med grå av lavendel och mörkgröna på timjan, växterna alla föredrar samma mängd vatten och sol. Lägga till grus, perlit eller sand i din jord så att det rinner väl.

Den årliga sängen

Ettåriga är idealisk för grunt jordar eftersom de behöver ingen permanent rotsystem. Petunior, till exempel, har stora blommor, upp till 5 cm (2 tum) över, i en mängd olika färger och göra bra i både sol och del skugga. De växer snabbt, bildar mattor några fötter över att släpa något. Matcha dem med blommor av en annan konsistens eller höjd, kanske upprätt lejongap, också med ett brett utbud av färger och kort, medellång eller lång sorter. Delikat lobelia kommer i vitt och flera nyanser av true blue och kommer att fylla i luckor mellan andra annueller. Alla dessa föredrar regelbunden vattning och enstaka tillämpningar av gödselmedel.

Perenn sängen

Använd låg-medium höjd och perenner som dagliljor, tuff växter för solen eller del skugga med solid rotsystem som kan försummas när de är etablerade. De nya sorterna av dagliljor expandera färg allt från guld och apelsiner till pasteller och kallare färger. I del skugga brokig par dem med hosta, prydnadsväxter bladverk med breda, räfflade blad ofta med vit eller gul. Sedan, för kontrast, plantera ormbunkar och påskliljor för vårens färg.

Buske sängen

Låga buskar som häxor och miniatyr rosor kommer att göra bra i ytlig jord. Heathers föredrar sol och vanligt vatten, men genom att välja olika arter kan du ha blommor i vår, sommar eller höst. Miniatyr rosor är ofta säljs som krukväxter men är lika tålig och lätt att odla utomhus som de högre sorterna. Ge dem full sol, gödsla lätt flera gånger i månaden och hålla marken fuktig men inte blöt.

Vegetabiliska sängen

Gröna bladgrönsaker som sallat och spenat är utmärkta för behållare eller grunt sängar. Ge dem massor av vatten, regelbundna gödselmedel och lite kalk om marken är på alla sura. Rödbetor och rädisor också väl, men om du vill odla morötter, sticka med de kortare sorterna.