mynewspapers.net

Växter & blommor som kaniner inte äter

Växter & blommor som kaniner inte äter


Det finns några växter och blommor som kaniner inte finner tilltalande. Om kaniner raid din trädgård, vet du att de gör omfattande skador på dina grönsaker och blommor. Det finns några sätt du kan skydda dina växter genom plantering av främmande arter.

Rosmarin

Plantera rosmarin runt kanterna på din trädgård, eller runt växter kaniner målet. Bladen på växten kan vara giftigt för kaniner. Inte alla rosmarin sorter kommer att förgifta en kanin, men lukten varnar dem bort.

Sage

Salvia blad är giftiga för kaniner. I själva verket, går det bra med kanin. Så, plantera några salvia i din trädgård för att avskräcka kaniner,

Begonia

Begonias är en blommande perenn växt som numrerar mer än 1 500 arter. Det finns flera huvudgrupper av begonias som är bra med befria din trädgård av kaniner eftersom de inte äter dem. Medan begonia inte är sannolikt att skada kaninen om det nibbles blommor eller blad av en begonia, de helt enkelt verkar inte vara på menyn. Åsynen eller lukten av dessa växter måste vara oattraktiv till kaninen eftersom de kommer att undvika dem som en källa av mat.

Habanero paprika

Kaniner som morötter och andra milt smaksatt krispigt tilltugg och tenderar att njuta av att äta nya blad som är mycket mört. Under tiden avvärja större, tjockare, starkt smaksatt växter, såsom habanero paprika, kaniner.