mynewspapers.net

Växtbaserade botemedel för verrucous sarcoids

Växtbaserade botemedel för verrucous sarcoids


Verrucous sarcoids ("köttiga vårtor") är ofta feldiagnosticeras tumörer som finns över hela Hästens kropp, men oftast runt ansiktet på ögonen. Även om de är godartade, är det bäst att behandla dem så snabbt som möjligt. För att förhindra någon nödvändighet för kirurgi, kan du använda naturläkemedel för att lindra din häst symtom.

Växtbaserade botemedel för verrucous sarcoids

Vad är Verrucous Sarcoids?

En sarcoid är en tumör som börjar som en vårtliknande tillväxt och så småningom blir fjällig med potentiella blödning. Verrucous sarcoids är torra och vanligtvis golf boll medelstora klumpar (även om storleken kan variera från fall till fall). Detta sker ofta på huvudet, och ibland på bröstet, bogen, och under ben. Denna typ av sarcoid vanligtvis saknar hår och är relativt lätt att upptäcka. Ibland är dessa sarcoids förväxlas med fibroplastic sarcoids, ockult sarcoids och andra utväxter av huden.

Korrekt diagnos

Eftersom det finns många potentiella utväxter som skulle kunna förväxlas på en häst, är det viktigt att veta rätt tecken. En verrucous sarcoid är oftast grå, fjällande eller vårtliknande lesioner tenderar att vara coalesced till en stor lesion. Håret nära lesioner kommer vara tunnas ut och huden kommer att sakna flexibilitet och spricka lätt. Sarcoids är inte smärtsam, men de kan utsätta röda, köttiga vävnad under om det finns sår. Andra villkor som verrucous sarcoids är ofta förväxlas med är ringorm, alopeci areta, pemfigus foliaceus, cheloids och märken från gnidning eller trauma.

Bloodroot

Bloodroot är en våren vild blomma som kan hittas växer i östra Nordamerika och ursprungligen hittade dess användning som en hud fläck för krig danser och ritualer i den indianska kulturen. Den stora aktiva substansen, sanguinarine, är en kraftfull antiseptisk och anti-cancer compound. Bloodroot har saluförts i flera föreningar inklusive XXTERRA grädde, och det kan också göras hemma i ett recept kallas "Den svarta Salve." När det sker hemma, kombineras det ofta med olivolja, bivax, zinkklorid och ibland goldenseal och gotu kola. Medan bloodroot irriterar huden och kan bilda en sårskorpa, det kan också bekämpa sarcoid och har sett mycket framgång i många individuella konton. XXTERRA grädde (med bloodroot) rekommenderas av veterinärer som första val att behandla sarcoids.

Vitlök

Bloodroot är i särklass den mest effektiva behandlingen för sarcoids, men på grund av dess höga pris, några alternativa lösningar som vitlök har sökts. Vitlök och dess aktiva substansen allicin, är en potent antiviral, antibakteriell och anticancerous ört som kan användas i både olja och grötomslag för att minska storleken och spridningen av sarcoids. Vitlöks antivirala förmåga är särskilt användbart, eftersom det kan avvärja en potentiell orsak till sarcoids, den bovin papillomvirus. Vitlök kan också fattas av din häst internt att komplettera ansökan vitlök externt. För rätt dosering, se din veterinarian.

Grönt te-extrakt

Epigallocatechingallat (EGCG) är ett extrakt från grönt te som kan vara en stark antioxidant och en fighter mot cancer. Det finns få vetenskapliga studier som stöder dessa påståenden, nämner International Grey Horse Association ett fall där de reducerade sarcoids och melanom med extrakt från grönt te. De behandlade hästen med 360 mg pulver extrakt två gånger om dagen och sedan ökade det till 720 mg efter tre dagar. Denna behandling minskat förekomsten melanom och sarkom 75 procent. Olika stora hästar kommer sannolikt kräver olika doseringar, så det är bäst rådgöra med din veterinär.

Varningar

Medan verrucous sarcoids är godartade och kan gå utan behandling under lång tid, är det bäst att behandla tumörer innan de sprids för mycket över din häst kropp. Naturläkemedel kan orsaka allergiska reaktioner hos din häst, och det är bäst att göra något tillskott under vård av din veterinär.