mynewspapers.net

Växande Rhodiola rosor i Kansas

Växande Rhodiola rosor i Kansas


Rhodiola rosea är inte en medlem av familjen, men är en semi saftiga sedum med ljust gröna blad toppas av kluster av små buketter. Dess rötter är uppskattad som en trötthet-härdning ört. Även kallad fetknopp för dess förmåga att växa i bergiga, stenig jord, är rhodiola rosea attraktivt för kolibrier, bin och fjärilar. Detta tuffa perenn är härdig till USDA zon 1 och kommer att växa i Kansas om de får rätt ljus, fukt, jord och näringsämnen.

Instruktioner

• Anläggningen rhodiola rosea våren i Kansas efter sista frost har passerats. Odla en plats i din trädgård som får full sol under större delen av dagen med en spade till ett djup av 6 till 8 inches. Om du hittar stenar eller grus i marken, ta inte bort dem eftersom de kommer att förbättra dränering.

• Ändra smutsa med lika delar torv, lera och sand för en smulig blandning. Fukta med vatten.

• Anläggningen rhodiola rosea plantor 12 till 18 inches isär. Tamp smutsa runt rötterna med fingrarna att stänga luftvolymer som kan torka ut. Vatten grundligt efter plantering för att minska transplantation chock.

• Vatten sommartid Kansas när jorden är torr till ett djup av 2 eller fler inches. Testa marken torrhet genom att sticka pekfingret i smutsen. Dra några ogräs som våren upp i området plantering som de visas.

• Klocka för buketter att utveckla i slutet av maj eller början av juni i Kansas. Rhodiola rosea kommer fortsätta blommar långt in i augusti.