mynewspapers.net

Växande Lotus frön

Växande Lotus frön


Lotus fröna producera vackra vattenlevande växter som blommar ännu mer lockande blommor. En fullt bloomed blomma står högt över vattenytan med vackra kronblad som kan komma i en mängd färger. Dessa växter är fina utsmyckningar för din personliga vatten trädgård och lätt kan odlas i ett växthus eller ditt hem.

Fröet grobarhet

Fyll en liten skål med rumstemperatur vatten. Använd så mycket vatten för att täcka fröna toppar när du sätter dem i blöt. Innan du dränka dem, håll dina frön fast med pincett eller fingrarna och noggrant såg genom den yttre pälsen av utsäde tills du ser först vit, inre köttet. Detta gör att fröet till mer lätt absorberar vatten. Lagra skålen i en varm miljö som ett växthus eller andra omfattas läge med indirekt solljus. Efter de första 2 dagarna bör dina frön titta knölig från att dra i vatten. När dina frön har blötläggning i cirka 9 eller 10 dagar, bör du se början till en grön spira från slutet av frön. När spira börjar förlänga och uncurl, är det dags att plantera dem.

Utsäde utveckling

Innan du lägger denna planta i din trädgård damm, måste du låta det utvecklas i en annan plats. Fyll en solid plastkruka, utan dräneringshål, med vanlig trädgård smuts. En stor hink fungerar också bra för detta steg. Tillsätt långsamt vatten tills vattennivån är ungefär 3 inches från toppen av smuts. Syftet med att lägga till vattnet försiktigt är att hålla de flesta av smutsen på botten. Om du tror att du har skapa grumligt vatten och kan inte känna igen en solid patch av smuts under vattnet, låt den pott sit över natten så allt kan lösa. När din topp 3 inches av vatten är måttligt rensa, kasta din planta ner minst 1 tum i marken med gröna stjälken uppåt. Du kan se några av stammen genom toppen av smuts på längden på dina plantor stam. Upprepa detta steg för andra krukor baserat på mängden plantor du vill plantera. Inom bara några dagar bör du se stammen växa betydligt och bladen börjar fan utåt. Anläggningen kommer att vara redo för transplantation bara en vecka senare.

Omplantering

Du kan transplantera dina lotus när den har minst 1 lång stammen och full blad. Förbereda en plats i din transplantation plats genom att ta bort några av smuts så att rötterna kommer att passa väl. Ett sätt att ta bort din lotus är att dränera stående vatten och doppa händerna ner insidan av krukan till botten och lyfta ut massa rötter. Om du använt en liten kruka kan du tömma vattnet och slå sedan krukan upp och ner på din hand så att massan av rötter kommer ut. Omedelbart placera din lotus anläggning i sin nya plats och vara säker vatten mätningen är minst 3 inches från basen av lotus anläggningen.