mynewspapers.net

Växande krukväxter sommar Squash

Växande krukväxter sommar Squash


Även om sommar squash inte packa den samma näringsmässiga dänga som vinter squash, är varmt väder grönsaken fortfarande värt även i din köksträdgård. Sommar squash--som inkluderar patty pan, crookneck, pilgrimsmussla eller zucchini squash--är en enkel match att växa, och med rätt skötsel kommer att fortsätta att producera fram till den första frosten på hösten. Om du är utrymme-utmanas och inte har plats för plantering squash, ta hjärta. Sommar squash kräver mindre växande utrymme än vinter squash och dvärg sorter passar bra för odling av behållaren.

Instruktioner

• Fyll en 5-gallon kruka eller hink med en blandning av en del kommersiella krukväxtjord, en del perlit, en del sphagnum mossa och en del kompost. Vara säker potten har minst ett dräneringshål i botten. Blanda i en långsam frisättning gödselmedel enligt anvisningarna på behållaren gödselmedel.

• Dvärg sommar squash frön mellan början och mitten av maj, eller när jorden har nått en temperatur på minst 18.3 grader Celsius. Placera fem eller sex squash frön i centrum av potten, sedan täcka fröna med 1/2 tum av jordblandningen.

• Vatten i behållaren djupt direkt efter plantering. Använda en vattenkanna eller en slang med en sprayanordning för att förhindra lossnar frön. Flytta behållaren till en varm, solig plats och kontrollera marken dagligen, som smutsa i behållare torkar snabbt.

• Tunna squash till två eller tre plantor när squash är 2 till 3 inches tall. Undvik att dra plantorna. I stället klippa plantorna med liten sax.

• Sprida 2 till 3 inches av kompostmaterial som torr gräsklipp eller strimlad bark ovanpå jorden att hålla rötterna sval och fuktig. Låt inte kompostmaterial att stapla upp över växterna.

• Skörda squash regelbundet, vanligen fyra till åtta dagar efter en blomma framkallar. Regelbunden skörd kommer att säkerställa att anläggningen kommer att fortsätta att producera blommar. Hämta zucchini när den når 6 till 10 inches i längd. Pilgrimsmussla och patty pan squash bör vara 3 till 5 inches lång, och gul squash är redo på 4 till 7 inches i längd.