mynewspapers.net

Vatten-vs. polyuretanbaserat golv bets

Vatten-vs. polyuretanbaserat golv bets


Ordet fläcken slutar komma i några sorter, inklusive vatten-baserade och polyuretan - eller oljebaserade ytbehandlingar. Att välja rätt golv fläcken för dig beror på din budget, expertis och vilken typ av trä som du använder.

Vatten-baserade

Den största fördelen med en vattenbaserad golv bets finish är det kommer att torka snabbt. Denna typ av finish är mest tydlig och torkar genom avdunstning av vatten i cirka två till tre timmar. Det tar minst tre skikt för att uppnå en kvalitet finish. Det är mer miljövänligt och lätt att städa med tvål och vatten.

Polyuretanbaserat

Olja-modifierade eller polyuretanbaserat fläcken finish är mer vanligt och inte så dyrt men det tar ungefär åtta timmar för att torka. Finishen är tjockare och tar bara två eller tre rockar för ett bra resultat.

Tips

Vattenbaserade fläckar kan höja säden av trä under dess första strykningen. Detta kan orsaka att golvet att bli grov. Men en alkohol-baserade sealer kan skydda den nakna trä från denna effekt polyuretanbaserat fläckar inte rekommenderas för situationer där du vill behålla den naturliga färgen på din trä. Som det åldrar blir oljebaserade finish gul.