mynewspapers.net

Vatten ljuset brukar gå på min kondenserande torktumlare

Vatten ljuset brukar gå på min kondenserande torktumlare


Till skillnad från ventilerade torkar som vent fuktig luft på utsidan genom ett hål i väggen, blåsa kondenserande torktumlare fukt lastad luft från fuktiga kläder genom en värmeväxlare. Detta fungerar som en bil kylare, kyla varm luft, kondenserande fukten i små droppar och sedan pumpa eller avrinning till en uppsamlingstank. När vatten ljuset tänds, är tanken full och torktumlare stannar tills du tömmer behållaren manuellt. Om vatten ljuset stannar på av någon anledning, finns det fyra möjliga orsaker.

Full tank

Beroende på modell är uppsamlingstank på din kondenserande torktumlare antingen på den övre vänstra eller nedre vänstra av maskinen. När vattennivån stiger bortom ett börvärde, aktiverar en flottör i tanken en mikrobrytare. Detta resor makt till motorn och förhindrar överbelastning känsliga elektroniska kretsar. Om du glömmer att tömma tanken med jämna mellanrum, när tanken fylls den maskin stannar och vatten tänds, är talar om det dags att genomföra förfarandet för tömning.

Smutsig kondensor

Även om kylaren torktumlare har ett effektivt system för filtrering, kan mikroskopiska fragment av fluff så småningom täppa fenorna som täcker kyla spolarna på värmeväxlaren kondensorn. När detta händer, tänds en falsk "full tank" varningslampa. Om lampan är tänd efter tömning av tanken, ta bort panelen clip-on på nedre framsidan av maskinen och sedan använda en långskaftad borste och dammsugare till ren kondensorn kylning fenor. På vissa torktumlare modeller kan du ta ut hela värme växlare genom greppa handtaget och dra det ut.

Flyta

Om lampan är tänd efter tömning av tanken och rengöring kondensorn, antingen flötet inne i anläggningen tanken är dålig, eller mikro brytare fast på har toppen av flötet brunnit ut. Koppla ur maskinens nätsladd, rådfråga din bruksanvisning och ta bort båda komponenterna. Om flottören skramlar när du skaka den försiktigt är det förmodligen servas. Nästa, ange din multimeter till de lägsta ohm motstånd att, då kontrollera kontinuitet enligt följande: sänka aktivare på undersidan av mikroströmställare att stänga banan. När detta är gjort, tryck på multimetern sonder till båda mikroströmställare kontakter. Om avläsningen visar två eller tre ohm motstånd, växeln mikro fungerar och flottören är dåligt. Om avläsningen inte svarar, är mikrobrytare felaktig. Ersätta den felaktiga komponenten och återmontera före provningen maskinen.

Blockering

Om uppsamlingstank på datorn ligger på övre vänstra sidan, kan röret leder från kondensorn pumpen på botten av maskinen blockeras av en boll av ackumulerade ludd eller slem. Dessutom, om apparaten hålls i ett ouppvärmt garage, kan slangen vara iskallt. Återigen, kommer att detta orsaka en falsk "full tank" varning. Rådfråga din bruksanvisning och ta bort lämpliga sidopanelen – oftast vänster sida – och ångra klämman på slangen från kylaren pumpen upp till en uppsamlingstank. Placera en skål under slangen och häll en blandning av varmt vatten och bakpulver i en uppsamlingstank. I många fall, kommer att detta rensa blockeringen; om inte, Byt ut slangen.