mynewspapers.net

Vatten buggar Funna i dammar

Vatten buggar Funna i dammar


Medan det finns många arter av insekter som lever på marken, i träd och under stenar, finns det också en hel värld av buggar som har anpassats för att leva i vattenförekomster som dammar. Dessa vattenlevande insekter har sina egna unika egenskaper som tillåter dem att simma och leva effektivt i vattnet.

Backswimmer

Backswimmers, vanligen kallad vatten bin eller getingar vatten, är vattenlevande insekter Funna i dammar och långsamt flytande vattendrag i hela Nordamerika. Tvärtemot vad deras gemensamma namn föreslår, backswimmers är inte bin eller getingar--de är i själva verket i ordningen Hemiptera, samma grupp som cikador och gräshoppor. Dessa unika insekter kan identifieras av deras vana att simma upp och ner och deras lång, aktiv pekar bakbenen. Backswimmers kan bo under vatten under vatten i upp till sex timmar genom att hålla luften i fickor ligger inom buken.

Vatten löpare

Vatten löpare är vattenlevande insekter på ytan av permanenta dammar och långsamma områden av bäckar och floder i hela Nordamerika. Medan vatten löpare är ofta misstas för spindlar på grund av deras långa ben, är de i själva verket insekter tillhör ordningen Hemiptera. Vatten löpare kan identifieras genom sin förmåga att "gå på vatten"--särskilda hårstrån på undersidan av den insektsvaxer fötter gör det möjligt att stride över ytan på vattnet.

Vatten roddare

Vatten båtförare är vattenlevande insekter varierar i längd från 3/16 3/8 tum som finns i dammar och sjöar i hela Nordamerika, liksom i många andra delar av världen. Medan vatten båtsman är ofta förväxlas med sin nära släkting till backswimmer, de kan särskiljas genom deras simning vanor: backswimmers simmar upp och ner, båtmän inte. Båtkarlar vatten kan också identifieras av deras stora ögon och unika, oar-formade bakben, som tillåter dem att simma snabbt och effektivt. Dessa insekter är en mycket viktig näringskälla att fiska och anses fördelaktigt att dammen liv.

Snurra skalbagge

Snurra beetle är en liten, oval formade beetle, mörkbrun eller svart färg, som är vanliga på ytan av både rörliga och stilla vatten, särskilt dammar och bäckar. Snurra skalbaggar kan identifieras av deras bisarra simning beteende: de snurrar ofta oförutsägbart på ytan av vattnet. En annan unik egenskap hos snurra skalbaggen är dess splittrade ögon eller ögon som gör att buggar att se under och över vattnet samtidigt när du simmar.