mynewspapers.net

Vatten bollar för växter

Vatten bollar för växter


Det är ofta ett dilemma om vad man ska göra åt vattna växter när rubriken iväg för en semester; en vänlig granne lämnas en nyckel, eller bör växter vara mättad innan du lämnar och sedan du hoppas på bäst? Flera produkter på marknaden kan hjälpa till med detta problem. Vatten bollar eller glober kan planteras i blomkrukor eller behållare och fylld med vatten långsamt sippra fukt i potten.

Identifiering

Vatten bollar är glas eller plast bollar som sitter ovanpå en spik. Denna spike skjuts sedan in i smutsa kring rötterna av anläggningen. Bollarna kan vara ganska färgstarka och är oftast gjorda av handblåst glas, men det finns några billigare plast bollar. Vatten bollar kan själv vatten en växt, vanligen upp till två veckor innan bollen behöver fyllas på.

Produktvariationer

Flera produkter har samma funktion, men fungerar på olika sätt. Växten barnflicka och växt Minder produkterna komma som två separata delar. En terrakotta spike trycks in i smutsa, medan en flyttbar vatten boll hindrar rötter skadas genom att ständigt ta bort spettet för att fylla på med vatten. Aqua Globe kommer som en fast enhet av en blåst glas boll ovanpå en blåst glas spike. Dessa tenderar att vara mer färgglada produkter, vrida hela bollen systemet till en funktion snarare än bara en bekvämlighet.

Hur de fungerar

Terracotta spike produkter fungerar genom att bara använda flyttbara bollen för att hålla en reservoar av vatten, som sakta sipprar igenom terrakotta spike i marken, att hålla växten ständigt fuktig. Allt-i-ett produkter fungerar genom att släppa syre tillbaka in i världen när marken har torkat ut, vilka utlösare övergång vatten ner i insamling i marken. reglera vatten till rötterna bara och när detta behövs.

Fördelar

Den långsam frisättningen av vatten innebär att växter kan lämnas åt sitt öde för en viss tid. Detta kan vara till hjälp när du tar en semester eller för svåra att nå växter som de i Amplar. Riktningen av vatten direkt till roten minskar också risken för sjukdom genom att utrota alla vattenstänk på bladen från vattenkannor eller andra vattning metoder. Växter är vattnade långsamt, därför minska risken för övervattning.

Nackdelar

Det är lätt att glömma dessa själv vattning metoder. Med jämna mellanrum måste bollen fyllas så att växten kan fortsätta att vattnas. Allt-i-ett bollar har en tendens att täppa upp på grund av vattnet filtrera bort genom botten på spetsen; Därför måste de rengöras varje gång på ett tag. Alla vatten bollen produkter tenderar att vara topp tung, med volymen på vattnet lagras i bollar; Det är viktigt att botten spike delar skjuts grundligt i potten att hindra dem störta över. Detta innebär också att detta inte skulle vara en effektiv metod för vattning för grunt rotade växter.