mynewspapers.net

Vatten-älskande Shade växterMånga växter gör bäst i full sol och en genomsnittlig mängd vatten. Vissa gör mycket bättre, dock med minimal ljus och massor av vatten, och dessa växter behöver särskild vård i din bakgård. Allmänt känd som "skugga gardens", dessa små plantorna kan lägga till ett stort intresse i de svagt upplysta områdena i din bakgård.

Typer

Det finns många typer av växter som du kan placera i din bakgård som älskar skuggan och behöver mycket vatten. Mässing knappar är en växt som täcker marken. Det är en fjäderlätt-ser växt som behöver full skugga. Lägg till sådana blommor som smygande smörblomma, smygande lily tofs, primrose och vanlig mossa att lägga till en touch av elegans. Alla gör väl i dåligt torrlagda områdena i full skugga. Dessa vattenväxter varje dag i sommarvärmen, eller se till att marken är fuktig om detta är ett dåligt dränerande område av gården.

Överväganden

Något du kanske vill överväga gör skuggade plats i din trädgård en plats där du och gästerna kan sitta och ta i blommorna du har planterat där. Bänkar, stora stenblock eller ens en stenstaty kan liva upp det skuggade området och skapa intresse det.

Fördelar

De semi sumpiga områden av gården som är under tung skugga är idealiska platser för några av de mest intressanta typer av växter. Murgröna, mossa och mondo gräs--gräs som växer i korta, mörka gröna tofsar med några vita blommor på sommaren--är mer växt idéer att växa i fuktiga miljöer. Dessa växter växer snabbt, och är idealiska för att täcka de marken och angränsande områdena av gården.

Missuppfattningar

Kom ihåg att inte förväxla en tung skugga blomman och/eller växt som en växt som också behöver mycket vatten. Sådana växter som "Stella de Oro" är en dag-Lilja som tål torr skugga väl, men det går inte bra i ett blomstrande område. Också, hålla sig borta från sådana växter som fingerborgsblomma växter och snödroppar.

Geografi

För att förstå om marken är en dåligt tömning område tryck handen på marken. Om marken är våt eller fuktig i flera dagar under värme av sommaren, är det ett dåligt dränerande område. Om marken blir torrt utan regelbunden vattning, är detta en torr-skuggan området.