mynewspapers.net

Västafrikanska verksamhet & spel för barn

Västafrikanska verksamhet & spel för barn


Några av de bästa lärdomarna är förstärkt med spel. Introducera barn till pedagogiska enheter på Västafrika med aktiviteter och spel spelade där. Barnen får uppleva en bit av afrikanska liv. Utbilda dem på livet i västra Afrika, med särskild hänsyn till dess barn. De flesta barn rör på ett sätt eller ett annat till sina kamrater och mycket kan dras från dem.

Göra en Rag-fotboll

Västafrikanska verksamhet & spel för barn


Fotboll är en mycket älskad sport för barn i Västafrika. Barnen kommer att njuta av att göra en trasa fotboll på det sätt som många av sina fyndiga afrikanska kamrater gör. Samla ett gäng trasor och rippa dem i långa remsor. Knut den första trasan, sedan börja inslagning resten av trasor runt knuten. Knut varje remsa av rag tillsammans och fortsätta inslagning. Stoppa när bollen är på önskad storlek eller när du har inga fler trasor kvar. Säkra den sista biten genom att knyta ihop det och sveper in det i bollen så långt det går.

Fånga din svansSpela en omgång "Fånga din svans" precis som barnen i Nigeria. Dela fyra eller fler barn i två lag. Har varje lag bildar en kedja av hand i hand eller länka vapen, till exempel. Den första och sista av gruppmedlemmarna dingla näsdukar från sina bälten eller fickor, ungefär som en svans. Lagkaptenen leder då barnen på en jakt att fånga en "svans" från de motsatta gruppmedlemmarna. Det första laget att ta en näsduk, vinner.

Ganvie Village Houses

Västafrikanska verksamhet & spel för barn


Staten i Benin i västra Afrika är hem till en township kallas Ganvie. Lokalborna lever där, i bambu hus upp på pålar. Göra en Ganvie hus från ett mjölkpaket. Skär toppen av, sedan skär fyra slitsar i botten av den. Tryck fyra hantverk pinnar i snitten att göra styltor. Täcka kartongen i brun konstruktion papper och göra ett tak från papp. Täck den med aluminiumfolie göra plåttak, eller halm tak av limning halm eller torrt gräs till den.

Moonshine Baby

Västafrikanska verksamhet & spel för barn


Detta spel spelas bäst med fler än tre barn. Avgöra vilka barn blir "It" och sedan han bör gå och dölja. Resten av barnen sedan avgöra vem som blir "Baby." Barnet ligger ner på marken medan de andra barnen spåra hennes disposition med krita. När de görs, Baby återförenas dem och gruppen kallar "Det" tillbaka till dem. "Det" måste gissa vars kontur det är på marken. Om han gissar rätt, får han en sväng, om inte ett annat barn har chansen att vara "It."