mynewspapers.net

Vart är bränslefiltret på min 2003 525I?

Vart är bränslefiltret på min 2003 525I?


525i är en medelstor lyxbil tillverkad av BMW. Den BMW 5-serien har ett bensin i tanken bränslesystemet. Bränslefiltret är en del av bränsle tryck regulator församlingen snarare än bifogas bränsleledningen. Fortfarande, bränslefilter serverar samma funktion som inline filter. Som bränsle rinner genom den-bränsletryck regulator församlingen, fångar filtret smuts från bränslet att hålla motorn ren. Detta hjälper till att hålla motorn trim och förlänger livslängden på bilen.

Läge

Bränslefilter på en 2003 BMW 525i är i bränsle-tryckregulator bara på toppen av bränslepumpen. För att komma till filtret, krypa under fordonet och lokalisera bränsletanken. Släpp tanken genom att ta bort bultarna som håller tanken på fordonet ramen. Leta upp bränslefilter nära öppningen ovanpå bränsletanken vart bränslepumpen är. Identifiera bränslefiltret som en metall cylinder ungefär 12 inches i längd.

Felsökning

Det finns flera symptom att indikera att bränslefiltret på bilen går dåligt. Symtom på en felaktig bränslefilter är en betydande minskning av gas körsträcka, plötslig dålig motorprestanda, tändning misslyckande och motorn strömavbrott.

Försiktighet

Bränslefiltret är en komponent i bränslesystemet. Filtret kommer i kontakt med bränsle varje gång du slår på tändningen på din bil. Ta stor försiktighet när man arbetar runt bränslefilter och andra komponenter i bränslesystemet. För att förhindra en explosion, hålla öppen eld och upplysta tobak bort när de utför underhåll på bränslesystemet.