mynewspapers.net

Varningstecken på en kontrollfreak

Varningstecken på en kontrollfreak


På arbetsplatsen eller i relationer, kan kontroll freaks ta disharmoni till en situation med sina tvångsmässiga beteenden och oförmåga att hantera förändring. Förstå hur man ska hantera en kontrollfreak börjar med att känna varningssignalerna och erkänna kontrollfreak i ditt liv, innan det blir ur.

Delegation

Kontroll freaks har svårt att delegera uppgifter eftersom de tror verkligen ingen som kan utföra uppgiften lika bra som de kan. Det är metoden "om du vill ha något gjort rätt, gör det själv" av tänkande. En person som är ständigt överarbetade trots tillgången till bistånd kan vara en kontrollfreak.

Perfektionister

För många kontroll freaks, det räcker att ha en uppgift helt enkelt avslutade inte--det måste fyllas helt. Perfektionism är ett kontrollampa kontroll freaks, som behöver allt i sitt liv att göra deras sätt, eftersom deras sätt är bäst.

Min väg eller motorvägen

För en kontrollfreak, är det oerhört viktigt att saker göras väg eftersom outsägligt katastrofer kan drabba dem om något görs annorlunda--som, för dem, görs felaktigt. Denna överdrift är ett tecken på en kontrollfreak, som anser att himlen mycket väl kan falla ner om saker inte är gjort rätt.

Höger

Rätten är viktigare än rättvisa. I ett argument, en kontrollfreak kommer inte bryr sig om skäligheten av en situation eller om någon är känslor bli sårad. Viktigaste att en kontrollfreak är att de har rätt, och situationen kommer att lösas men de önskar.

Scheman

Kontroll freaks tenderar att strikt schema sig, med inget utrymme för spontanitet eller justering. Kontroll freaks behöver för att fungera korrekt, och spontanitet utmaningar den ordningen. Om det inte passar i schemat, det är bara inte ett alternativ.