mynewspapers.net

Varför vitt ljus Bränn snabbast?

Varför vitt ljus Bränn snabbast?


Det kan verka rimligt att vita ljus brinner snabbare än färgade sådana. Det verkar faktiskt inte vara den allmänna uppfattningen. Flera faktorer som avgör graden av bränna för ljus, men färg verkar inte vara en av dem.

Missuppfattningar

Varför vitt ljus Bränn snabbast?


I avsnittet teknik i USA Today påstår chandler Stefan Phillips av ön ljus företaget att färgen gör ingen skillnad i hur snabbt ett ljus brinner. Middle School Science Fair-projekt på LearnerScience.com bekräftar vita ljus inte Bränn snabbare på grund av färg, eller brist på sådan.

Expert insikt

Varför vitt ljus Bränn snabbast?


Chandler Stephen Phillips förklarar att ju tjockare veke, desto snabbare kommer ljuset brinner. Han uppger att "en större veke är som att trampa på gaspedalen." Enligt The Candle kittel, när du köper vekar till ljus gör, är veken storlek av en uppsättning 3 nummer. Första siffran anger tjocklek, därför, större det första talet är, desto tjockare veke.

ÖvervägandenYtterligare överväganden som chandler Stephen Phillips påpekade att hålla ljusen från utkast och uträtning ringlad vekar efter bränning. Dessa åtgärder, tillsammans med putsning veken 1/4", kan förlänga brinntid ljuslågan.

Teorier/spekulation

Det är en vanlig uppfattning att placera ljus i kylskåpet kommer att bromsa deras förbränningshastighet. Forskning accepteras av The Candle kittel stöder inte den tanken. De rekommenderar dock att om du ljus i kylskåp du ska radbrytas vekar så de inte absorberar fukt.

Kul att

Några ljus lämnar en vit finkornig substans efter bränning. Detta kallas bloom, och enligt The Candle kittel, det är en bra indikator på att bivax används är ren. Det finns inga bevis att detta har någon betydelse på brinntid av ljuset.