mynewspapers.net

Varför vänder bladen på mina krukväxter gul?Din krukväxt blir ett slående tillägg till ett rum om du ger den med vanlig uppmärksamhet och en idealisk miljö. Om din krukväxt bladen gulfärgning, är det en indikation av växten nödläge. Felaktig skötsel, sjukdom eller skada är vanliga orsaker till gula blad.

Identifiering

Sjukdomar och skadedjur angrepp är frekventerar resonerar för gulfärgning krukväxt bladen. Mögel, svamp och röta, särskilt till rotsystem, alla påverkar krukväxter och kan vända sina löv gul. En spindel-mite angrepp kan orsaka bladen blir gula och spräcklig. Fysiska skador eller skada orsakar också blad gulnar.

Läge

Växter är känsliga för temperatur, och sätta en växt i ett kallt fönster eller över ett varmt element kan vara skadligt för bladen. Ljuset är avgörande för fotosyntesen, men för mycket kan leda till plantera nöd och gula blad. För lite ljus för photosynthesis kan också orsaka din anläggning bladen till gult.

Överväganden

Dålig jord villkoret är en annan vanlig orsak till gulnande blad. Markens surhetsgrad obalanser, otillräcklig gödselmedel som kan sakna kväve, olämplig vattning och dålig potten dränering är ofta att skylla.