mynewspapers.net

Varför vänder bladen på min konfedererade Jasmine röd?

Varför vänder bladen på min konfedererade Jasmine röd?


Medan flesta växter innehåller bladverk som upprätthåller en jämn färg i hela växtsäsongen, visar vissa växter sina löv i olika färg. Confederate jasmine är en sort av jasmine växt som skapar en färgglad display genom att ändra dess blad färg från grönt till djupt röd. Detta är en normal företeelse och är inte anledning till oro.

Beskrivning

Trachelospermum jasminoides är det botaniska namnet för confederate jasmine. Dessa växter går också under namnet star Jasmine, på grund av formen på deras små blommor. Många vita, femuddiga blommar visas under hela våren och sommaren månader, avger en söt, doftande doft. Även om de små blommorna inte mycket prålig, gör denna anläggning för avsaknaden av färg under kalla, vintermånaderna.

Leaf färg

En mängd konfedererade jasmine producerar blad som visas rosa och rött när unga. Som bladen mogna, vänder de fläckiga nyanser av vitt och grönt. Känd som Tricolor, kan denna sort av konfedererade jasmin innehålla många rödaktig-rosa blad under en stor del av växtsäsongen. Årstidernas också spela en viktig roll i utvecklingen av röda blad för confederate jasmine växter. Confederate jasmine är en typ av vintergröna växter som inte förlorar sina löv på vintern; men tenderar bladen att ändra färger som vissa lövfällande växter.

Klimat

Ungefär på samma sätt att climatic ändringar orsaka lönn löv att ändra färger, lämnar det närmar sig kalla vädret som signalerar i slutet av sommaren orsakar konfedererade jasmine för att ta på en rödaktig nyans. Även om det kalla vädret orsakar bladen blir röda, behålla confederate jasmine växter till följande vår sina löv. Som nytt blad knoppar visas och öppna, den röda som faller från anläggningen.

Överväganden

Röda blad som visas sent på året är normalt för denna sort av jasmine växt, kan felaktig vård leda till ohälsosamma bladverk och dålig tillväxt. Confederate Jasminer kräver lös, porös jord med god dränering. Även om denna typ av växt tål lätt skugga, ger bladen en mer färgglad display när den odlas i fullt solljus. Årliga tillämpningar av kvävehaltigt gödselmedel att uppmuntra rikligt bladverk och optimal tillväxt under våren och sommaren månader.