mynewspapers.net

Varför vänder bladen på min Camellia gul?

Varför vänder bladen på min Camellia gul?


Kamelior är vintergröna buskar som normalt utvecklas tjocka, mörkgröna blad med blommor så stor som 5 inches i diameter. När lider av en bakteriell eller viral sjukdom, men kan bladen bli gula.

Ramorum och kräfta

Ramorum och kräfta gör bladen gulnar och vissnar. Grå fläckar utveckla och förvandla till cankers, dödar växten ovanför det smittade området. Rensa infekterade grenar av växten, sterilisering din skära genomföra med isopropylalkohol efter varje snitt att undvika reinfecting anläggningen. Höst eller tidig vinter är den bästa tiden att plantera kamelior. De bör vattnas minst en gång per vecka i varmt väder att minska risken för sjukdom.

Rotröta

Rotröta orsakar gulnande löv, vissnande och dålig tillväxt. Välj röta resistenta kamelior, såsom sasanqua camellia växter, när så är möjligt. Väldränerad jord, god luftcirkulation och förebyggande fungicid behandlingar med en fungicid som innehåller etridiazole hjälp att minska risk för sjukdom. Borttagning av infekterade plantor kan bidra till att undvika sprida sjukdomen.

Gul Mottle Virus

Detta virus överförs genom roten ympkvistar från sjuka växter, orsakar gula fläckar på blad och vita fläckar på blommor. Det finns ingen behandling, men växter med detta virus fortsätter att växa på ett tillfredsställande sätt i de flesta fall. Om du inte gillar utseendet på camellia med detta virus, måste du ersätta det med ett nytt, virusfria exemplar.