mynewspapers.net

Varför stänger Mandevilla bladen gul?

Varför stänger Mandevilla bladen gul?


Mandevilla växter, tidigare kallad dipladenia växter, blomning och majoritetsinnehav växter som lagt ut stora blommor växer säsongen mot bakgrund av den mörka ovala blad. Om bladen av mandevilla gulnar, upplever växten ett hälsoproblem som kan påverka dess förmåga att producera ytterligare blommor.

Temperatur och solljus

Mandevillas är tropiska växter som kräver en stor del av direkt solljus och varma temperaturer att överleva. Minst sex timmars full sol varje dag är nödvändigt för framgångsrik tillväxt av dessa tropiska växter. Dessutom kommer mandevillas inte att överleva i tempererade områden i USA där de möter iskalla temperaturer. Brist på solljus eller övernattning eller säsongsbetonade temperaturer att sjunka för lågt skada mandevilla och få den att producera gula blad.

Vattning

Som tropiska växter måste mandevillas en hel del vatten för att upprätthålla hälsan hos deras blad och blommor. Långa perioder av torka är vissa doom för dessa anläggningar, även om de kan gå korta perioder i torr jord, extended längder av tid orsak bladen gulnar, börjar vid kanterna på bladen. Så småningom bladen blir bruna och släpp från anläggningen. Vatten en mandevilla växt minst en gång i veckan för att hålla jorden frisk och fuktig.

Markförhållanden

Villkora av smutsa är nyckeln till friska, mörkt gröna blad på mandevilla växter. En pH 5,5 till 6.5 är perfekt; utföra en markprover varje vår för att avgöra huruvida marken är rätt för mandevilla. För att öka pH-värdet i marken, Lägg kalk. För att sänka pH-värdet i marken, lägga till aluminium sulfat eller svavel, enligt Clemson Cooperative Extension. Hantera marken ordentligt, som en pH som är ur balans orsaker mandevilla att gulna.

Pest problem

Spinn, mealybugs, Sköldlöss och bladlöss foder på sap och näringsämnen i den mandevilla blad. Även om mindre skadedjursangrepp kan orsaka endast några blad att bli gula, som kan komma i kläm av för att behålla utseendet på anläggningen, leder en allvarlig angrepp till problem med hämmad tillväxt, större exponering mot sjukdom och löv som gulnar och dör i förtid. Gälla ett bekämpningsmedel eller insektsbekämpning tvål mandevilla att bevara hälsan i dess mörka bladen.