mynewspapers.net

Varför stänger lakan gul?

Varför stänger lakan gul?


Över tiden, kan du finna att din ljusa vita lakan börja Visa gul missfärgning, som kan komma från syror och salter i kroppen svettas, lotion eller felaktig förvaring. Så länge fläckar inte är fastställda, kan du ta bort dem med rätt tvätt tekniker. Tyvärr har några gula missfärgningar beror på en kemisk reaktion i tyg och kommer aldrig att tas bort.

Tvätt

Spraya gula fläckar med en blandning av lika delar vatten och ättika för att förbehandla missfärgning. För att ta bort tunga gulfärgning, kombinera 1 kopp av vanlig diskmaskin tvättmedel (inte citron doftande), 1/2 kopp tvätt soda och 1/2 kopp tvättmedel. Fyll tvättmaskinen med varmt vatten och låt ark i blöt över natten, och då springa genom normala tvättcykeln. Du kan torka sängkläder som vanligt.

Underhåll

När fläckarna har tagits bort, hålla dem från återkommer genom att lägga till torka kläder ombud varje gång lakan tvättas. Lägga till en skopa av syresatt tvättmedel till ditt vanliga tvättmedel ta bort regelbundna uppbyggnaden av svett och oljor. Alternativt Lägg 1/4 till 1/2 kopp av tvättmedel, 1/2 kopp tvätt soda och den normala mängden tvättmedel i tvättmaskinen och tvätta som vanligt. Någon av dessa metoder kommer att hålla din vita lakan ser vita.

Vad man inte ska använda

Ett vanligt rengöringsmedel som inte tar bort gula fläckar på lakan är klorin. Det fungerar väl för att ta bort vissa typer av fläckar, men blekmedel kan faktiskt orsaka gulfärgning i sängkläder eller förvärra existerande missfärgade områden. Dessutom, den har en obehaglig lukt och kan skada och slitage hål i tyget om för mycket används.

Förebyggande

Ofta tvätta dina lakan för att förhindra att gula fläckar visas. Tvättning av dem en gång per vecka kommer att ta bort oljor och hudceller som orsakar missfärgningar. Om du bär lite kläder till sängen, kanske du vill bära en tröja eller byxor att minimera kontakten din hud har med tyget. Bära ren pyjamas för att säng varje kväll; kläderna kan absorbera massageoljor och svett som gnuggar på ark om slitna flera nätter.

Förvaring

När lagring av täcker, säkerställa att de inte kommer i direkt kontakt med hyllor, inte kan som kan orsaka gulfärgning som tas bort, beroende på vilken typ av trä fläcken används. Trä kan orsaka tyget för att oxidera, vilket är särskilt sant för ark som har lagrats under långa perioder.