mynewspapers.net

Varför stänger Hosta bladen gul?

Varför stänger Hosta bladen gul?


Även hosta har vackra bladverk och är allmänt resistent mot skadedjur, är de mottagliga för svamp-och bakterieinfektioner. Flera sjukdomar kan orsaka hosta bladen gulnar. Några av sjukdomarna, kan om den lämnas obehandlad döda anläggningen.

Bladskaft röta

Bladskaft ruttna är en svampsjukdom som kan döda din hosta om det inte behandlas. Ett tidigt tecken på bladskaft röta är de yttre bladen vrida gul. Svampen blir aktiva under varma, regniga vädret, deponerar en vit tråd av oxalic syra och enzymer som förstör bladskaft vävnad.

Phytophthora

Phytophthora är mikroorganismer som lever i jord och behållaren blandningarna utan jord. De orsakar blad mjöldagg som präglas av gula vatten-indränkt ställen där blad blad fäster vid bladskaftets. Fläckarna kommer så småningom bli brun.

Bakteriell mjuk röta

Bakterier in genom skadade delar av anläggningen. Symtomen omfattar gula och vissna blad, kollaps av plantan vid petioles och en doft som liknar död fisk, enligt tillägget Iowa State University.

Anthracnose

Anthracnos är den vanligaste svamp som angriper hosta bladverk. Det orsakar oregelbundna gula fläckar med mörka kanter. Ibland kommer att gula fläckar falla av, lämnar hål i bladen.