mynewspapers.net

Varför stänger ärtväxter gul?

Varför stänger ärtväxter gul?


Gemensam trädgård ärtväxter kommer i många olika sorter beroende på din klimatförhållanden. Ärtväxter är en gemensam trädgård val eftersom de tål svalare temperaturer än de flesta andra vanliga trädgård grönsaker. Men är ärtor mottagliga för en mängd sjukdomar och växande problem. Ett vanligt problem med ärtväxter är att anläggningen kan gulna och producera mindre än önskat resultat i slutet av växtsäsongen.

Fusarium vissnesjuka

Enligt integrated pest management råd vid University of Illinois orsakas Fusarium vissnesjuka av svampar som påverkar ärtväxter. Svampar-burna vissnesjuka påverkar jorden och går in i växterna genom rötterna. Detta orsakar en gulaktig missfärgning och så småningom plantera död. Enligt University of Illinois är det enda sättet att förhindra Fusarium vissnesjuka på ärt att plantera ärtväxter som har ett motstånd mot vissnesjuka, som svampen kan leva upp till 10 år i den berörda marken.

Bean gula Mosaisk Virus

Bean gul mosaik viruset (BYMV) orsakar en ljust gul mosaik i ärtväxter och överförs genom olika bladlöss, säger Cornell universitet Institutionen för växt patologi. BYMV viruset bärs av mer än 20 olika bladlöss arter och kan styras med bladlöss insektsmedel.

Övervattning

Övervattning av ärtväxter orsakar växterna att vända en blekgul. För mycket vatten i marken lämnar anläggningen med lite syre. Detta resulterar i en gulaktig missfärgning som kan förebyggas genom att vattna växterna på morgonen så avdunstar vattnet under dagen.

Överdriven gödsling

Ärtväxter behöver tre makronäringsämnen--kväve, fosfor och kalium--i deras gödningsmedel för att växa. Kalium främjar lummiga vegetativ tillväxt som det bistår växter absorptionen av andra två makronäringsämnen. Överdriven gödsling kan dock orsaka en gulaktig färg snarare än frodig grön tillväxt på grund av överflöd av makronäringsämnen.

Identifiering

Identifiering av skadedjur, virus, svampar och överdriven gödsling är mycket viktiga för att förhindra gulaktig tillväxten av ärtväxter. Bladlöss reproducera på pea växten själv och kan orsaka BYMV. Bladlöss är små och kan ses på växterna när man tittar noga. Var noga med att undersöka alla blad och stjälkar av anläggningen för bladlöss, eftersom de är mycket små och kan dölja lätt. Fusarium vissnesjuka identifieras med gulfärgning av ärtväxter som behandlas av roterande grödor som har ett motstånd. Överdriven gödsling kan identifieras med gulfärgning av pea anläggningen och är bäst förhindras genom att använda endast rekommenderade gödselmedlet för din specifika jord. Övervattning orsakar en blekt gul utseendemässigt av anläggningen och bäst är identifierad som problemet om du vattnar växter på natten eller kvällen. Detta beror på att vattnet inte avdunstar och kommer "kväva" ärta växten, som orsakar en missfärgning.