mynewspapers.net

Varför mitt ansikte vända röda efter att ha ätit spagetti sås?

Varför mitt ansikte vända röda efter att ha ätit spagetti sås?


Äta är en daglig praxis, men för vissa oönskade konsekvenser kommer efter äta vissa livsmedel. Om du upplever ansiktsrodnad eller spolning efter att ha ätit livsmedel som spaghetti, kan du ha en medicinsk fråga som kräver uppmärksamhet. Dock är inte alla ansiktsrodnad på grund av medicinska problem, så du bör vara medveten om när du upplever sådana frågor.

Matallergi

Födoämnesallergier, eller ens mat känslighet, kan presentera sig genom förändringar i huden. Om du upplever rodnad i ansiktet eller ens liten spolning efter äta vissa livsmedel, kan du ha en födoämnesallergi är associerad med objektet. Om du har märkt rodnad efter att ha ätit spagetti sås, kan du ha en allergi mot tomater. Du kan kontrollera med din läkare eller allergolog att få testa födoämnesallergi utförs eller upprätthålla en mat logg för att se om du märker rodnad efter att ha ätit andra tomatbaserade livsmedel.

Alltför varma (temperatur)

Ansiktsrodnad kan uppstå när du äter mat som är för varmt i temperatur. Om du har ätit en hot-off the-spis tallrik spaghetti, kan du uppleva ansiktsrodnad när temperaturen ökar i munnen orsakar blodkärl i ansiktet att fylla med blod. Denna typ av ansiktsrodnad efter att ha ätit spaghetti är tillfälliga och kommer att avta när din mun och ansikte har normaliserats i temperatur.

Alltför varma (kryddighet)

Kryddstark mat kan orsaka ansiktsrodnad som kroppen reagerar på kryddig ingredienser med ökat blodflöde kapillärer och blodkärl. Pastasås som är kryddig, till exempel versioner med röd paprika flingor, kan orsaka ansikts rodnad på grund av kryddighet av skålen. Detta är en tillfällig effekt också och kommer att försvinna efter en tid. Du kan förhindra att denna typ av rodnad, om du är benägen att det, genom att välja mindre kryddiga såser och rätter.

Medicinska tillstånd

En orsak bakom ansiktsrodnad efter att ha ätit sura livsmedel som pastasås kan bero på en kvardröjande eller utveckla hudåkomma som rosacea. Den rodnad som uppstår med rosacea är lite annorlunda jämfört med en typisk födoämnesallergi. Rosacea kan utlösas av syran i såsen tillsammans med extra kolhydraterna i pasta, som både är orsakerna till rosacea breakouts.