mynewspapers.net

Varför min nejlika stjälkar & blommor falla över?Nejlikor (Dianthus caryophyllus) har odlats i hem trädgårdar i generationer. De är också vanliga florist blommor, användes överallt mellan restaurang tabeller brudgummar boutonnières. Nejlikor är inte svårt blommor att växa i trädgårdar, men ett vanligt problem är tendensen av blomma stjälkar att bryta eller floppa över på marken. Detta problem kan bero på en mängd olika villkor och växande praxis.

Ljus

För bästa tillväxt kräver nejlikor Markera nivåer. Nejlika växter som odlas i skuggan öppna upp i mitten, härrör orsakar blomman för att bryta eller ramla. Site dina nejlikor där de ska få minst 8 timmar för direkt solljus dagligen.

Vatten

Nejlikor behöver fuktig men väldränerad jord. Jord som är för blöt uppmuntrar mjukhet eller röta på basen av stjälkarna, försvaga dem och orsakar blommorna att falla. Å andra sidan, jord som har tillåtit för att torka ut betonar växterna och försvagar cellstrukturen i stjälkarna. Nejlikor behöver daglig vattning, men kolla deras jord ofta, särskilt under varm eller blåsiga perioder. Om så önskas, kompost med sand eller små stenar, aldrig med organiska täckningsmaterial som halm eller strimlad bark.

Markens bördighet

Nejlikor är inhemska på områden i södra Europa, där marken är stenig och lean. Trädgårdsjord är sällan heller, och det är ett problem. Rika jord uppmuntrar snabba, frodiga tillväxt, och blommorna växer ur stammens förmåga att stödja blomma huvudet. Inte befrukta din nejlikor om inte du ser tecken på mineral-brist, såsom hämmad tillväxt eller missfärgade blad. Alltid spel blomma stjälkar, med bambu insatserna för varje stam snarare än ringar runt anläggningen.

Vinden

Den inneboende top-heaviness av nejlikor gör dem särskilt benägna att skada från kraftiga vindar, så om möjligt, site dina växter där de är skyddade från vindarna. Om det inte är möjligt att förlägga dem i lä, satsa dem noga för att skydda dem från skador.

Sorter

Det finns hundratals nejlika sorter. Höga sorter som "Chabaud's Giant förbättrad" och "William Sim" har utvecklats för florist handeln, vilket kräver blommor med långa stjälkar. Växthus odlade nejlikor är knutna till strängar hängande från överliggande trådar, men det är knappast möjligt i hem landskap. Hem trädgårdar, anläggningen miniatyr eller spray nejlikor, mindre sorter som växer 12 till 18 inches tall. Robust blommorna är oftast mindre, har kortare stjälkar och kräver lite om någon satsar; Blommorna är intensivt doftande. "Elegans" har vita kanter, rose-rosa blommor, "Utsökt" har lila blommor med vita kanter och "Julia" växer till 12 inches med stora, dubbla scarlet-röda blommor. De "Dvärg doft blandad" nejlikor är upprätt, kompakta växter med vackert doftande blommor.