mynewspapers.net

Varför min mikrovågsugn gnista när att göra Popcorn?

Varför min mikrovågsugn gnista när att göra Popcorn?


Mikrovågsugnar använder tekniskt avancerad matlagning metoder, påskynda matlagningen i jämförelse med normal eller konvektion ugnar. Hemligheten bakom framgången med dagens mikrovågsugnen är i magnetron används för att öka spänningen och matlagning temperaturer samtidigt, laga mat från insidan och ut, i stället för utanför i. Denna teknik är särskilt praktiskt med en vanlig hotellpoolen post: popcorn.

Mikrovågsugn konstruktion

Huvudsakligen, mikrovågsugnar dela byggkomponenter. Majoriteten av interiören består av plast eller glasfiber, med en liten metallplatta på sidan eller toppen av ugnen. Metallplattan gör mikrovågsugn magin hända, fungerar som kanal för ökad spänning, således fortkörning tillagningstiden. Denna enhet, vanligtvis kallas "magnetron," är också en katalysator för gnistor under tillagningen, under rätt uppsättning av omständigheter.

Sparks

Mikrovågsugnar gnista när metall ingår i ugnen, öka spänningen i magnetron exponentiellt, vilket resulterar i utsläpp. Om en mikrovågsugn gnistor när du förbereder popcorn, är det troligt att antingen en bit metall är i mikron, eller det finns en metall komponent på eller i väskan. Sparks är ännu inte förvisas till befintliga metall ensam; även spilld mat eller fett kan orsaka en magnetron ansvarsfrihet. Om en mikrovågsugn börjar gnistor, sluta använda och undersöka källan till utsläpp. Om du inte gör detta, kunde din mikrovågsugn bränna fullständigt, behöver bytas ut.

Felaktiga komponenter

Om metall, fett eller spilld mat inte är skyldige, kan gnistor under popcorn beredning vara ett resultat av en felaktig omrörare element, orsaka ojämn värmefördelning. Detta orsakar livsmedel bränna konsekvent och producerar också gnistor när matlagning. Om omröraren inte är trasigt, kan högspännings-dioden vara att skylla. Om högspännings-dioden är kortsluten eller öppnat, test komponenten är med en ohmmeter och, om så visar sig vara felaktig, ersätta den. Om du inte är en licensierad apparaten reparation person eller tekniker, detta kan vara utanför din kunskapsnivå, vilket kräver en reparation person är klokt.

Överväganden

Ingen mikrovågsugn varar för evigt. Enligt MrAppliance.com har mikrovågsugn en genomsnittlig livslängd på åtta år om väl underhållna. Dock kan de kräva ersättning i så få som fem år. Om din mikrovågsugn är över åtta år gammal, är det förmodligen mer kostnadseffektivt att ersätta det än reparera den. Sedan mikrovågsugn är relativt billiga apparater, är ersätta dem vanligtvis inte skadligt för hushållsekonomin.