mynewspapers.net

Varför min blick vatten alltför?

Varför min blick vatten alltför?


Rinnande ögon, medicinskt kallas epifora, är ett tillstånd där ögat producerar ett överskjutande belopp av tårar. Även om detta villkor inte är vanligtvis allvarliga, kan det har en mängd olika orsaker och ibland behovet av korrigerande kirurgi.

Miljöfaktorer

Miljöfaktorer är kanske den vanligaste orsaken till rinnande ögon. Denna kategori omfattar saker så enkelt som en lök till föroreningar, smog, rök, damm, allergier och förekomsten av skadliga kemikalier i luften. Rinnande ögon kan också orsakas av irritation eller skada på ögat, som en repa eller andra skador.

Torra ögon

Rinnande ögon kan faktiskt vara ett symtom på torra ögon. I detta fall orsakar irritation i torra ögon tår trummorna att överkompensera och producera mer tårar än nödvändigt. Resultatet är konstant riva som ofta döljer det ursprungliga problemet av torrhet i ögonen.

Blefarit

Ett tillstånd som blefarit (inflammerade ögonlock) kallas ibland förhindrar lägre locken producerar det ämne som gör att tårar att sprida smidigt över hela ögat. På grund av detta, tårar ojämnt spridda över ögat, lämnar områden av ögat oskyddad från utomhus. Detta kan också vara en orsak till överdriven vattning.

Ektropion och Entropion

Problem med det nedre ögonlocket kan också orsaka ögon för vatten. En av dessa, som kallas ektropion, inträffar när det nedre ögonlocket är alltför avslappnad, vilket gör att sloka och exponera insidan av nedre ögonlocket. Den motsatta tillstånd, som kallas entropion, inträffar när det nedre ögonlocket sträcks för hårt, orsakar nedre fransarna att krypa innanför och växa under locket. Båda dessa villkor kan korrigeras med en mindre dagkirurgi.

Igensatt nasolakrimala kanalen

Tårar som normalt produceras i det övre ögonlocket nära ögat yttre hörn. De reser över ögat till det inre hörnet och ange en liten kanal som rinner ut tårar i näsan. Men om den naso-lacrimal duct bli igensatt eller smittade, fukt i ögonen som normalt skulle gå obemärkt förbi svämmar över och gör ögon vattniga.

Conjuntivitis

Konjunktivit (rosa öga) och andra liknande infektioner kan orsaka tillfälliga vattning i ögonen. Den vattning bör försvinna efter villkora har behandlats av en läkare.

När du ska ringa en läkare

Rinnande ögon vanligtvis inte är ett allvarligt tillstånd, men du bör kontakta läkare om du upplever långvarig, oförklarliga riva, ovanliga ansvarsfrihet eller konsekvent smärta i ögongloben eller bihålor.