mynewspapers.net

Varför min betonggolv svett i luftfuktighet?

Varför min betonggolv svett i luftfuktighet?


Många husägare och underhåll administratörer har märkt att betong golv "svettas", eller producera fukt, i luftfuktighet. Förutom att vara en lätt irritation, kan effekten faktiskt orsaka flera problem för golv och säkerhet också.

Problem

Svett på ett betonggolv producerar en säkerhetsrisk för dig och andra människor. Det kan orsaka oönskade följesedlar och diabilder, som kan leda till olyckor och skador. Det kan också orsaka problem med vidhäftning av golvbeläggning material såsom kakel, matta, täcker golv samt bond-relaterade fel av nonbreathable golvbeläggningar. En massa lim används i golvbeläggningar i dag är mer vatten-känslig än tidigare, och svettas i ett betonggolv kan bara göra saken värre.

Grundvatten

Det finns många möjliga källor till konkreta fukt. En av dem är tunnelbanan bevattnar. Om ditt golv är placerad över mättad marken eller om det finns fattiga vattenavrinning i området, fukt kan flytta till golvytan genom en process av kapillärkraften, även känd som fuktspridande.

Smutsa nedan

Djup av grundvattennivån och finhalt av marken under betongen är några av de faktorer som påverkar våningen fukt. Om marken under betongen är fuktig, kommer vattenånga diffusa och kondenseras slutligen på golvytan. Detta händer när golvet röra marken är kallare och på en lägre relativ fuktighet. Detta orsakas av en ånga pressa lutningen.

Effekterna av de inledande processerna

Under installationen av betonggolvet, om kursen eller läskpapper fyllningslager är fuktade, kommer instängd fukt så småningom undan genom platta och slut upp på ytan. Gå längre tillbaka från installationen, kommer att kvarvarande fukt från när betongen blandades ursprungligen gå mot ytan så småningom. Det tar oftast sex veckor till ett år för betongen för att helt torr.

Att undvika fukt

För att slippa ett betonggolv som svettningar, se till att fungerande dränering är utformad från ditt golv. Se till att använda en betong blandning med en låg vatten-cement materiella förhållanden. Också att golvet torkar inom rimlig tid. Försök att undvika städa golvet med vatten och se till att kolla golvets fukt tillstånd innan du installerar någon golvbeläggning. Om du är osäker, rådfråga ett expertutlåtande. Nära samarbete med din entreprenör eller hem förnyare och se till att påpeka detta problem.