mynewspapers.net

Varför min aubergine bladen har bruna fläckar & Curl Up?

Varför min aubergine bladen har bruna fläckar & Curl Up?


Äggplantor är relativt lätt att odla, som de kan tolerera de flesta förhållanden så länge de inte är extrem och fruktansvärt långvarig. Trots att mindre svårt på trädgårdsmästare i form av sjukvård, finns det vissa äggplanta problem som kan dyka upp. Ett sådant problem är med aubergine bladen utveckla bruna fläckar och krypa upp. Det finns flera källor som kan vara roten till problemet.

Bladlöss

En av de vanligaste orsakerna till leaf skador i varje anläggning är bladlöss. Det är små och grönaktiga och vanligtvis återfinns på nedre sidorna av bladen. Om bladlöss sig inte syns, en sirapsliknande substans på bladen som vänder sig till svart mögel över tid pekar på deras närvaro. Ett problem kommer först att uppenbara med ljus spotting över bladen, och så småningom bladen börjar att snedvrida och krypa ner. Insektsbekämpning tvålar är det bästa sättet att bli av med bladlöss.

Spindel kvalster

Spinn är svåra att identifiera, med tanke på deras lilla storlek. Äggen läggs oftast på nedre sidorna av bladen, så om nog är grupperade tillsammans, är det möjligt att upptäcka dem tidigt på det sättet. Efter att de har kläckts, kommer de ofta lämnar sadelgjord längs blad, som är ett annat säkert sätt att identifiera dem. Deras skador resulterar i äggplanta lämnar spotting, curling och så småningom dör och faller bort. Vissa bekämpningsmedel kan vara effektivt, men beskärning är avgörande om spinn ska undvikas innan de blir ett hot mot aubergine hälsa.

Fläckiga dvärg Nucleorhabdovirus

Denna nucleorhabdovirus är vanligast i Medelhavsområdet, men beroende på de sorter som odlas, är det möjligt för den att bli ett problem i andra områden. Brown spotting och curling kommer att utveckla i aubergine bladen, men utöver detta vener i bladen kan ta på en genomskinlig aspekt. Effekten på vener går ofta obemärkt, men det är ett tecken på vad problemet är. Tyvärr finns det inga möjligheter att undanröja detta virus när det har etablerat sig i en aubergine. Auberginen bör förstöras och trädgårdsmästaren bör börja om med mer frön.

Bevattning

Det är kanske inte den mest sannolika källan till spotting och curling aubergine-blad, bevattning praxis kan leda till dessa symtom. Specifikt, inte ge växten tillräckligt med vatten kommer att leda till en nedgång i aubergine hälsa och skador blad. Övervattning kan också vara farligt, men det är mindre sannolikt att roten till denna särskilda fråga. När det inte finns tillräckligt med vatten för att transportera näringsämnen upp genom rötterna och in i växten, kommer att bladen utveckla bruna fläckar, deformeras och så småningom faller bort om villkor inte ändras. Bästa praxis är att vatten auberginen närhelst omge smutsar kommer helt torr.