mynewspapers.net

Varför måste jag snabbt för en blodglukos Test?Diabetes, hypoglykemi och pre-diabetes diagnostiseras med glukos blodprov. Serum glukos blodprover kräver i allmänhet att patienten snabbt (inte äter). Fasta före att test hjälper till att ge en korrekt bild av hur väl kroppen fungerar.

Bakgrund

En normal, frisk kropp effektivt bryter ner kolhydrater och metabolises glukos för energi. När kroppen inte kan göra detta effektivt, bidra diagnostiska blodprover till att fastställa den bakomliggande orsaken.

Glukosmetabolism

Efter maten är det normalt att blodsockret stiger och sedan faller inom ett par timmar efter att ha ätit. Detta är en del av kroppens normala glukos metabolism process.

Fasta

Fasta före en glukos blodprov ger tid för kroppen att bearbeta överflödig glukos för att fastställa en baslinje för blodprov. Om du har fastat och ditt blodsocker är fortfarande hög, är en indikator på att din kropp fungerar som den ska.

Testresultat

Normala resultat på fastande glukos blodprover är över 70 mg/dl och under 100 mg/dl, enligt American Diabetes Association. Om dina resultat är högre, har du före diabetes eller diabetes. om dina resultat är lägre, kan du ha hypoglykemi.

Överväganden

Äta inom 12 timmar innan en fastande glukos test kan påverka testresultaten, gör dem felaktiga. Alltid följa särskilda instruktioner från din läkare eller laboratoriet när det gäller att förbereda för blodprov.