mynewspapers.net

Varför människor bära turban?

Varför människor bära turban?


Turbaner är en vanlig syn i flera kulturer, men inte alla turbaner har samma innebörd. Vissa kulturer bära turban strikt funktionella syfte medan andra bär dem för deras betydelse. Vet ingen Avkrävabeskärningen av turbanen, men de har funnits i minst 3000 år, enligt webbplatsen Sikh gånger. Assyriska sniderier från den eran skildrar tydligt kings bär huvudbonader.

Definition

Turbaner är huvudet beläggningar som består av en lång bit tyg lindade runt toppen av huvudet. Turbaner ofta mäta upp till 12 fot lång, enligt Sikh Ttimes hemsida, och bo på plats på grund av styvhet som dess sår eller en chin strap. Ordet "turban" sannolikt härrörde från ordet "dulband", tomt sa. Dulband är Persiska ord som gav upphov till den engelska ordet tulpan och spanska ordet torbandalo, vilket innebär hammarhaj.

Funktion

En av huvudorsakerna människor bära turban är för skydd, särskilt i öken klimat. Turbaner hålla hår snyggt, rent och hålls på plats. De hålla öknen damm från att blåsa in i människors ansikten. De lägger också ett skyddande lager mot vinden, värmen och obeveklig öknen solen. Vissa nomadstammar har också slitna turban för att hemlighålla sina sanna identiteter.

Betydelse

Vissa kulturer bära turban av andra skäl. Män som följer den sikhiska religionen, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan, såga aldrig håret som ett tecken på respekt för Gud och sin skapelse. Turbanen skyddar deras långa lås och ibland även deras skägg om de växer den senare tillräckligt länge för att vrida och tuck under huvudbonaden. Andra indiska män också bära turban betecknar deras religion, eller att sända sina kast eller klass. Turbaner i Turkiet Visa ofta upp en mans status eller rikedom.

Stilar

Turban stilar varierar från region till region. De sikhiska turbanerna är enkelt dukar sår runt huvudet med ett framstående främre veck ovanför pannan. Muslimska män Linda ofta turban runt deras mössor, känd som kalansuwa. Afghanska män föredrar ofta längre turbaner som lämnar en svans hänger ner på baksidan. Turbaner av Iran är oftast svart eller vit och sår platta och runda mot toppen av huvudet. Indiska turbaner kan vara några av de mest genomarbetade, täckt med pärlor, juveler och broderier. Några av de enklaste turbanerna är de som bars av afrikansk öken invånare som lindar dukar om huvudet och ansiktet för skydd.

Missuppfattningar

Turbaner är inte ett bergsäkert tecken att någon är medlem i en viss kulturell grupp, inte heller varje medlem av nämnda grupper alltid bär en turban. En av de farligaste missuppfattningarna för sent, är enligt både verkliga Sikhism och Sikh gånger webbplatser, tanken att alla som bär en turban måste vara en terrorist. Denna tanke härrör från det faktum att vissa islamiska extremister bär turban--- men så gör en massa andra människor. De platser som tänker alla som bär en turban är en terrorist är ungefär motsvarande säger alla som bär en keps eller skor måste vara en bankrånare.