mynewspapers.net

Varför kvinnor behöver progesteron Bioidentical hormonersättning

Varför kvinnor behöver progesteron Bioidentical hormonersättning


Bioidentical hormonbehandling är ett naturligt alternativ till syntetiskt framställda hormoner som föreskrivs under traditionell hormonbehandling. Kvinnor med låg progesteronnivåer kan utnyttja bioidentical progesteron i olika skeden av livet.

Betydelse

Progesteron är ett hormon som produceras naturligt av äggstockarna som underlättar ett brett utbud av kroppsfunktioner. Kvinnor med ett otillräckligt belopp kan lida av sköldkörtelsjukdom, låg libido, svårt att sova, blodkoagulationen problem, depression och missfall, enligt bodylogicmd.com.

Vad är det

Bioidentical progesteron är ett hormon som produceras i ett laboratorium och har samma kemiska och molekylär struktur som progesteron produceras av kroppen. Bioidentical Hormoner är lätt metaboliseras av kroppen, vilket minskar antalet eventuella biverkningar de kan ge.

Vem behöver det

Kvinnor som har en hormonell obalans kan kräva bioidentical hormonersättningsbehandling (BHRT). Vanligast, kvinnor upplever klimakteriet, menopaus, oregelbundna menstruationer, svår PMS eller myom som inte producerar en tillräcklig mängd progesteron åtnjuta BHRT, enligt myidenticalhormones.com.

Typer

Bioidentical progesteron kan föreskrivas i kapslar, kräm eller gel form. Kvinnor som lider av ångest, humörsvängningar eller sömnsvårigheter åtnjuta muntlig form av bioidentical progesteron.

Säkerhet

Bioidentical progesteron anses säkrare än syntetiska hormonbehandling, enligt womentowomen.com. Bioidentical progesteron struktur är identisk med progesteron produceras naturligt av kroppen, som hjälper det att följa den samma metabola vägar som egna hormoner.