mynewspapers.net

Varför kvinnor bära slöja bröllop?

Varför kvinnor bära slöja bröllop?


Bröllop slöja kan anses gammalmodiga, men det är fortfarande en av de mest igenkännbara symbolerna av en brud. Många brudar anser inte att deras bröllop outfit komplett tills det är toppad av en skummig hopkok av tyll eller siden. Formatmallarna kan ha ändrat från den tidigaste av historiska slöjor, men traditionen fortsätter.

Historia

Bröllop slöjor tros ha först dök upp under de grekiska och romerska klassiska perioderna. Slöjor under denna tid var ljust färgade. Under medeltiden var slöjor höjden av mode, ofta visas bifogade koniska hattar. Sedan dess har hattar har krympt i höjd, men slöjor har inte försvunnit.

Vidskepelse

Slöjor kan ha slitits under grekiska perioden och under hela medeltiden som en metod för att dölja bruden från ögonen på onda andar. Om brudens ansikte inte kunde ses, skulle sprit och ogärningsmän inte frestas att stjäla hennes sätt. Andra vidskepelse engagera bruden inte ser sig själv i både hennes klänning och slöja innan bröllopet, eller otur med Följ. Bära slöja av en lyckligt gift kvinna anses vara ett sätt att säkerställa ett joyful äktenskap.

Religiösa övertygelser

Slöjor var, och fortfarande är, slitna för religiösa ändamål. I många religiösa traditioner, inklusive vissa sekter av kristendomen, judendomen och Islam, bör huvudet omfattas när en plats för tillbedjan som ett tecken på ödmjukhet inför Gud. Slöjan, uppfyller särskilt om bifogas en liten mössa, detta behov.

Andra överväganden

Bröllop slöjor kan ha utvecklat från början öva av arrangerade äktenskap. Brudens ansikte avslöjades inte förrän äktenskapet var komplett, för att förhindra att brudgummen stöd arrangemanget. Brudar i världen bära slöjor, även om de kan vara gjorda av olika färger och kommer i olika former. Kinesiska brudar bära ofta rött, en tur färg, på deras bröllopsdag.

Moderna seder

I väst, vita anses en färg av renhet, och slöjan avspeglar detta genom att representera blygsamhet och kyskhet. Sedan brud slöjor blev populära i västvärlden, var start under den viktorianska tiden, de reserverade för första gången brudar. Beslutet är dock kvar upp till den moderna bruden. Många kvinnor väljer att bära dem, inte som en vakt mot onda andar, utan som ett sätt att framhäva deras funktioner och lägga till ytterligare ett lager av tradition till deras bröllop outfit.