mynewspapers.net

Varför kommer inte mina Phalaenopsis orkidé blomma?

Varför kommer inte mina Phalaenopsis orkidé blomma?


Phaleonopsis är en av de mest förlåtande orkidéerna för inomhus växande och rekommenderas ofta som den att prova om du bara börjar denna beroendeframkallande hobby. Det kräver mycket lite underhåll efter plantering och har utomordentligt vackra och hållbara blommor. Så länge du uppmärksamma dess ljus, fukt, jord och temperatur krav, förblir din phaleonopsis orkidé friska och livskraftiga. Underlåtenhet att blomma vanligen innebär att en av dessa faktorer är avstängd.

Läge

Överväga där orkidén är belägen. Om du har vuxit det nära en gasspis eller ett område där någon har rökt, flytta den till en ny plats. Utomhus orkidéer nära garage eller ett område där bilar startas kan också vara ett problem. Rök från alla dessa källor kan orsaka utebliven blomning eller tidigt blossom släpp. Prova några olika platser för att se vad som fungerar.

Temperaturen

Kolla termostaten i ditt hus. Phalaenopsis behöver relativt sval temperatur att producera blomma spikar. Chill dem vid temperaturer på 10 grader på natten och mellan 18.3 och 23,8 grader C under dagen i åtta veckor att inleda bloom. Efter knoppar form, höja nattetid temperaturer till 12,7 till 15,5 grader C.

Vattning

Vatten phalaeonopsis när det planteringsjord mediet är torr, men inte ben torr. Köra det under cool kranvatten tills vattnet rinner fritt från dräneringshål i botten av krukan. Låt aldrig potten sitta i stillastående vatten. Om du gör phalaenopsis kommer inte bara inte blomma, det kommer att dö. Om luften nära där din phalaenopsis växer är mycket fuktigt, koppla in en liten fläkt i närheten för att hålla cirkulera luften. Hög luftfuktighet och fortfarande luft kan bakterier och svampangrepp att framkalla, som i sin tur hämmar blomningen.

Gödsling

Befrukta phalaenopsis med halv tesked av 20-20-20 gödselmedel varje gång du vatten under vegetationsperioden. Minska att till varje tredje vattning när växten har avslutat blommar. För mycket gödsel kommer att orsaka en explosion av leaf tillväxt, men färre eller inga blommor.