mynewspapers.net

Varför kommer inte min toalett vatten sluta fylla?

Varför kommer inte min toalett vatten sluta fylla?


Om din toalett tank kommer inte att sluta fylla när du spola det, sedan det slösa din vatten och pengar, samt generera en irriterande ljud. Det finns ett antal olika frågor som skulle kunna orsaka detta problem. Det är dock förmodligen inget behov av kostnader och krångel att ringa en professionell rörmokare, eftersom du bör kunna enkelt klara upp dessa frågor själv.

Spola spaken

Den första sak att kontrollera är infälld spaken. Det är också den enklaste problemen att fixa. Ta bort locket på behållaren och lokalisera spola spaken. Detta är den metallstav som är ansluten till wc: TS handtag. När handtaget trycks, flyttar spaken uppåt. Detta drar upp stängnät ventilen på botten av tanken med hjälp av en kedja. Försök dra åt den för hand för att se om det har lossnat från handtaget. Denna mutter är vanligtvis gängade i motsatt riktning från de flesta nötter, så vrid den moturs för att dra åt den.

Kedja

När du har kontrollerat spola spaken, kontrollera kedjan som ansluter det till stängnät ventilen. Om kedjan är så tajt att stängnätet inte kan uppsättningen sig själv på sin fälg, sedan ta bort den från spola spaken och återställa det med lite mer slack. Kedjan bör helst ha ca ½ tum slack i den.

Vattennivån inställning

Om du har fastställt att det inte är infälld spaken eller kedja, då problemet kan vara att ligger din vattennivån alltför högt. Detta gör att vattnet att tränga in i spillområdet röret, som är den stora upprätt styva rör i tanken. Eftersom vattnet rinner i spillområdet röret, blir det aldrig högt nog för att utlösa Intagventilen i läge "Off". För att avgöra om detta är skyldige, titta för att se om vattnet i tanken är på toppen av spill röret. Om det är, vrid skruven på toppen Intagventilen, som sitter ovanpå overflow röret, att sänka inställningen vatten. Om din har en skruv, då har din tank en justering knopp längst ner, nära stängnät ventilen. När du har justerat vattennivån, spola toaletten och se om vattnet stannar under toppen av spill röret.

Stängnät ventil

Om vattennivån är inte orsaken till problemet, heller, så ta en titt på stängnät ventilen. Gör först inaktivera vattenlinjen till din toalett. Avstängningsventilen finns vanligtvis direkt bakom toaletten, på eller nära väggen. Spola toaletten för att dränera bort vattnet ur tanken. Titta på stängnät ventilen. Om det är kantstötta, grov, ojämn eller missbildade, då den är skadad och inte tätning ordentligt. Alternativt Häll karamellfärg i tanken när den är full. Om färga visas i skålen utan spolning, då är stängnät ventilen läckande.

Fyll ventil

Om ingen av dessa försök fungerar, ta bort toppen från fylla ventil om den har ett löstagbart lock. Ta bort lösa brickor och andra delar och inspektera deras tätningar för att se om de behöver bytas ut. Kontrollera också för smuts och skräp som kan vara igensättning fylla ventil och att hindra den från att fungera korrekt.