mynewspapers.net

Varför kommer inte min morgon härligheter blomma?

Varför kommer inte min morgon härligheter blomma?


Morgon härligheter slingrande vinrankor som helt kan täcka en vägg eller arbor i blommor i en enda sommar. Stora blad sorter ger snabb skugga, om de får en spaljé eller skärm att klättra på. Morgon härligheter öppna sina blommor med den uppgående solen och stänga dem på eftermiddagen. Native till tropikerna, morgonen härligheter är lätt att växa, men behöver en lång säsong av värme innan de börjar blomma tungt. Flera villkor kan hämma blommande.

Beskrivning

Morgon härligheter är medlemmar av släktet Ipomea. De har hjärtformade blad och 4 - till 6-tums-wide rörformiga blommor som varar en dag. De är vinstockar som klättrar upp till 20 fot. De öppnar sina blommor på morgonen för att attrahera specifika pollinatörer för produktion av utsäde. Perenn i deras infödda tropikernan, morgonen härligheter är ettåriga i tempererade zoner, antingen odlas från frö eller startade inomhus i krukor. De tar lång tid att blomma från utsäde. vissa sorter startar inte blommar förrän slutet av sommaren. Morning glory fröna är giftiga vid förtäring. Ipomea nil, I. purpurea, I. lobata och I. tricolour är de vanligaste sorterna för hem trädgårdar.

Blommande

Morgon härligheter är långsam förrätter i tempererade klimat. En svala, våta våren kan ställa dem tillbaka så att de producerar inga blommor fram till midsommar. Trädgårdsmästare kan komma runt detta genom sådd frön inomhus 6 till 8 veckor innan sista frost beror, eller när jorden har värmts till 18.3 grader Celsius. Morgon härligheter inte transplantera väl, så att sådd dem i enskilda torv krukor tillåter dem att planteras utan att störa känsliga rötter. För lite eller för mycket vatten kommer att fördröja blomma produktion. Morgon härligheter gillar inte torka och behöver regelbunden fukt, men ogillar våt rötter. Trädgårdsmästare måste lära sig hur mycket deras växter behöver producera riklig Blom.

Växande krav

Ge morgon härligheter full sol i en väldränerad säng. En hot spot i din trädgård är perfekt för dessa tropiska värme-älskare. De behöver en spaljé eller ett staket för att klättra upp på för att producera blommor. Vatten regelbundet och inte låta dem torka ut eller blommande kommer att vackla. Inte vatten under regniga perioder. blöt jord skadar sina rötter och minskar blomma produktion. Jordar som är alltför rika minska blomningen eftersom energin går till att producera blad. Lägg inte till gödsel, kompost eller naturgödsel i kväverika jord.

Containrar

Varför kommer inte min morgon härligheter blomma?


Morgon härligheter är väl lämpade som container växter. Ge robust stöd för att klättra upp på eller sätta dem i korgar på en vägg eller arbor och låt vinrankorna hänger ner. Upprätthålla fuktig men inte blöt jord för bästa blomning. Kolla behållarna dagligen, särskilt under varm väderlek, för att se till att vatten-älskande morning glory rötter inte har torkat ut. Om det händer, kolla upp av vinstockar. Om bladen är friska och ny tillväxt är kraftig, växterna kommer tillbaka, men blommande kommer att drastiskt minska under en period.