mynewspapers.net

Varför kommer inte min Laptop ladda när jag ansluter min laddare?

Varför kommer inte min Laptop ladda när jag ansluter min laddare?


Bärbara datorer är populära eftersom de är bekväma. Vem vill bo på ett skrivbord när du kan ta en bärbar dator vart du än går? Bärbarhet och rullningshjul av bärbara datorer gör detta möjligt men det tar en massa juice för att köra dem. Eftersom bärbara datorer urladdning i ca två till tre timmars användning, gå deras batterier och power komponenter igenom många laddning-urladdning cykler. Om din bärbara dator kommer inte att ladda, kommer att veta vad man ska leta efter göra det lättare att hitta problemet.

Dålig Laptop batteri

Nya batterier är sällan defekta men om din bärbara dator förlorar 15 till 20 procent av dess förmåga att hålla en avgift inom de första månaderna, batteriet kan vara dålig. Du kan också träna ett batteri att fungera dåligt genom att inte helt urladda det en gång i månaden eller genom att ignorera rekommendationerna från tillverkaren. Ett enkelt sätt att ta reda på om ditt batteri är problemet är genom att ersätta den med en från en annan bärbar dator och se om ersättning tar en avgift. Om ditt batteri laddar, men inte hela vägen, behöver du förmodligen att kalibrera det eller uppdatera din BIOS. Du kan hitta BIOS-uppdateringar på din laptop tillverkarens webbplats och omkalibrering innebär ändra datorns inställningar för att förhindra det från att gå in i vänteläge eller viloläge när makten blir låg.

Dålig Laptop nätadapter eller laddare

Du kan kontrollera om adaptern fungerar genom att ta bort din laptop batteri och se om den bärbara datorn körs med bara adaptern ansluten. Om inte, är adaptern förmodligen död. Även om din bärbara dator körs med bara adaptern, kanske adaptern inte har tillräckligt med ström för att ladda din laptop batteri samtidigt. Du kan hitta genom att batteriet tillbaka i, plugga i adaptern och stänga din bärbara dator. Om batteriet laddas med datorn avstängd, din adapter är trasig och måste bytas.

Dålig Laptop Power Jack

DC-jack, kan där din förmåga adaptern ansluts, bära som du ansluta och koppla bort adaptern. Om det händer har du en lös eller bruten anslutning och liten eller ingen makt kommer att nå ditt batteri. Symptomen är svårt att missa eftersom din adapter inte kommer att passa väl och din laptop power och batteri lysdioder kommer flimrar om du stöta nätsladden. Du kanske se gnistor kommer från uttaget. Du kan bekräfta att jack är dåligt genom att göra adaptern kontroller i avsnitt 2 med en fungerande strömadapter från en annan bärbar dator som har samma spänning som din. Om din bärbara dator inte driva upp eller ladda batteriet, har du förmodligen en dålig jack.

Dålig Laptop moderkort

Om batteriet, strömadapter och power jack passera inspektion, tittar du på ett värsta scenario. Laddningskretsen i ditt moderkort kan ha överhettad och slutade fungera. Detta problem har rapporterats på Dells och andra bärbara datorer. När du laddar problem orsakas av dåligt moderkort, nå ström från vägguttaget inte batteri eller dator. Den enda lösningen är att byta ut moderkortet och det är bara värt att göra om du har en ny laptop som motiverar kostnaden.