mynewspapers.net

Varför kommer inte min Forsythia blomma?Generationer av trädgårdsmästare har sett för den första ljusa gula forsythia blommar som annonsera vårens ankomst. Forsythias (Forsythia spp. och hybrider) är en av de tidigaste blommande buskarna under våren, så det är en riktig besvikelse när de inte blommar. Det finns några kulturella praktiker att kontrollera om din forsythias inte kommer att blomma.

Vinter härdighet

Forsythia härdighet beror på sorten, och plantera en äppelsort olämpliga för ditt språk gör det troligt att blomknoppar kommer att frysa och dör under vintern. Som en allmän regel, medan äldre, vanligen tillgängliga forsythia sorter som Lynwood guld och Spectabilis är vinter-hardy till US Department of Agriculture plantering zon 4, deras blomknoppar är marginellt härdiga i zon 4 och 5 och endast pålitligt härdiga i zon 6 och varmare. Om du bor norr om zon 6, Välj en av de nya sorter födde upp speciellt för kall-vinter områden, såsom glad Centennial, Meadowlark och norra guld.

Frostskador

När buskarna bryta dvala och blomknoppar börjar att svälla eller öppna, skadas även kalla-hardy forsythias blomma under en sen kall kick. Skydda din forsythias genom att plantera dem i en skyddad ställning eller på en sluttning, aldrig i områden med låg som samlar in kalla nattluften.

Felaktig beskärning

Forsythias blommar på gammal ved. Om beskärning är nödvändigt, gör det omedelbart efter blomningen är klar. Beskärning efter midsommar tar bort blomknoppar för nästa vårens visning.

Förvuxna buskar

Forsythias blommar bäst på unga stammar som får massor av solljus. Förvuxna buskar blommar sällan väl. Efter de första två eller tre år, börja årlig förnyelse beskärning för att hålla din forsythia öppen i centrum. Varje vår, efter blomningen, skär en tredjedel av äldsta stjälkarna ner till marknivå. De kommer snabbt ersättas av nya stjälkar som kommer att blomma året efter.