mynewspapers.net

Varför kommer inte min dator tillåter mig att använda Facebook

Varför kommer inte min dator tillåter mig att använda Facebook


Facebook är en integrerad del av många människors liv som det kan faktiskt vara lite påfrestande om de hittar de blockeras plötsligt. Det finns många skäl varför en dator du använder blockerar Facebook. Det kan vara ett fel, ett medvetet drag från ägaren av datorn eller bara ett tillfälligt fel med programvaran beter. I vissa fall få tillbaka på Facebook är lätt, i andra fall är det omöjligt.

Begränsad åtkomst

Om datorn tillhör ditt arbete, är det möjligt att de har lagt restriktioner på vilka platser du kan besöka. Detta är ofta att personal vara produktiv och slösar inte tid på sociala nätverkssajter som Facebook. Vissa företag också begränsa åtkomsten till Facebook sekretess skäl. Begränsningen är vanligtvis hela nätverket, vilket innebär att varje gång du ansluter till Internet via ditt företags anslutning, du inte kommer att kunna komma åt Facebook. Om du kan ta din dator utanför anläggningen och kan komma åt Facebook från en extern bredbandsanslutning, gäller begränsningen inte. Vissa företag också inrätta sina datorer så att de kan bara gå online via ett virtuellt privat nätverk (VPN), vilket innebär att du kommer dock aldrig att kunna legitimt tillträde Facebook med att maskin om inte företaget ändrar sin politik.

Faderlig kontroller

Spindelväv beter mjukvaran program har vanligen Klassificeringskontroll funktioner och du kan också ladda ner tredje part apps också. Dessa är utformade för att skydda unga ögon ser olämpligt innehåll på nätet, men dessa faderlig kontroller har ofta rudimentär inställningar som gäller för breda kategorier, som "gaming" och "endast vuxna." När genomförts, kan det hända att inställningarna Föräldrakontroll faktiskt blockera webbplatser som du vill komma åt från datorn, till exempel Facebook. Vanligtvis kan du arbeta runt detta genom att lägga till "Facebook.com" till en lista över tillåtna webbplatser i avsnittet "Inställningar" för vilken faderlig kontroll program du använder. Om du använder browser-baserade faderlig kontroll, kan du få tillbaka på Facebook genom att lägga till det i listan över "säkra" platser i kontrollerna.

Antivirusprogram

Antivirusprogram är verkligen värt att skydda din dator från skadlig kod. Men ditt antivirusprogram kan ibland vara lite överambitiösa, blockera ofarliga platser liksom ondsinta.

Medveten beter

Medveten beter apps är super behändigt om du upptäcker att du spenderar för mycket tid checka Facebook och inte tillräckligt mycket tid åt att arbeta eller studera. Om du delar din dator med en annan användare, kan det vara att de har satt upp en medveten beter app att hjälpa dem att stanna utanför distraherande webbplatser som Facebook.